• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Images in RH in the collaboration feature show up as numbers

New Here ,
Jun 08, 2020 Jun 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

 

I am using RoboHelp 2019 and have recently started collaborating with my collegues on the project through Sharepoint. 

When I opened the project after it synched everything, I doubled clicked a certain page, and where the images were supposed to be, is just the word "Picture" followed by a series of numbers.  Though I could still adjust the sizes etc., the image itself would not show up. 

 

The other strange thing is, if I open a different page in the same project, the images show up correctly.

I am wondering if I have made a simple mistake, or if something has gone wrong when it was synchronizing the project files. 

 

ImageProblemRH.PNG

The images seem to be coming through fine for my collegues when they open the same page of the project. 

 

If anyone has any input it would be greatly appreciated. 

Thank you very much. 

Views

145

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 08, 2020 Jun 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The topic is using images from a linked folder that you synchronised first, correct?

 

I think what the topic is telling you is that the sync failed. I'm a bit confused though by the fact that between the picture name and the text is a book icon as in a TOC.

 

Maybe others are seeing a cached version?

 

Generate to a local folder instead and see what you get there.

 

Help others by clicking Correct Answer or Like if helpful. Found your answer elsewhere? Share it here.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jun 09, 2020 Jun 09, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

@Peter I think the little icon is a bookmark icon. But not all of them have it, so maybe the image and bookmark code have been mangled? Or if there is not supposed to be a bookmark, perhaps the image name includes a # character, which RH then tries to "fix" and everything gets messed up?

 

Another factor might be that Sharepoint seems to be being used for source control? Perhaps the images are local to the colleague's PC and haven't actually been added to Sharepoint? I have no idea how the Sharepoint integration works, but know with other source control systems it was possible to not add files correctly, sometimes just because of the phase of the moon.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation
Download Adobe RoboHelp