• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Navigating through TOC in the html output do not link to top of topic

Community Beginner ,
Feb 27, 2023 Feb 27, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi all! 
This issue for our document keeps growing. It seems that our TOC when you click through the topics some take you to the bottom or middle or random space with in the topic page. I am in the new 2022 Robohelp. I will say with each update the output become more riddle with these. 

any thoughts ? 

Views

265

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 27, 2023 Feb 27, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Does this happen with the sample project at all? If not, then it's got to be in your project; if so, then it's a RH issue and should be reported.
If it's your project, have a look at the HTML the TOC is pointing to - there's got to be some reason why it's jumping to the location it is.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 28, 2023 Feb 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I haven't tested just a project that isn't the document but I will. 
When I click through the TOC before output all clicks open at the top. Then the publish is not so, and it isn't every topic. What should maybe I be looking for? Maybe at the code view? I am not familiar with what I am looking at there minus the random paragraph marks. More thoughts on troubleshooting this would be appreciated 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 28, 2023 Feb 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Use the sample RH project first to generate output and see if the TOC acts the same way or not as your project. If it works fine, then the issue is something in your project. At that point I would look at the code view of the HTML generated that's not working to see what sort of coding is present that the TOC is pointed to.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 01, 2023 Mar 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Feb 28, 2023 Feb 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Are you saying the local output works fine but it goes wrong when you publish? Try clearing the publish folder and publishing again. Maybe some old stuff is lurking in the publish folder.

________________________________________________________

My site www.grainge.org includes many free Authoring and RoboHelp resources that may be of help.

 

Help others by clicking Correct Answer if the question is answered. Found the answer elsewhere? Share it here. "Upvote" is for useful posts.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 01, 2023 Mar 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

So after lots of testing, clearing. still not sure why some topics when outputing the responsive HTML output are hooked at the bottom of the page. When I output frameless which isnt the setting we need, that issue is not there with these couple topics???? not sure how I can fix them,

  side note we do have a lot of Bookmarks on our pages that jump down the page from the top, but since the frameless output doesnt not show the issue, I do not feel like the TOC is linked to one ??? any more help would be awesome!!!!!!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Mar 01, 2023 Mar 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

This shows the TOC first click to the bottom and now we are noticing that when you select the bookmark for Appendix A you will then get the Appendix A view for each TOC after. You can refresh the browser to stop the Appendix A issue but that does not fix the first view TOC linked to the bottom vs the top of the page. Maybe different issue. Just trying to find what we have set up wrong or some kind of a troubleshooting trail 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 01, 2023 Mar 01, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

The troubleshooting trail is - #1 test with the sample project - is the effect being seen with it?

Yes - might be an issue in RH or an issue with your build (I notice that you seem to be using a Mac - that might be the difference).

No - then the issue is within your project. Next steps in there - is it an upgraded project or fresh in RH2022? Etc, etc.

Start with this & report back.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation
Download Adobe RoboHelp