Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


RoboHelp 2017 doesn't launch

New Here ,
Mar 15, 2017 Mar 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I was able to install RoboHelp 2017 and run it, but the application does not launch on subsequent attempts.  It dies silently in the Task Manager.

If there is a log file for startup errors, I will be happy to look for it.

Views

1.7K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Mar 15, 2017 Mar 15, 2017
No but calls to Support are free for installation problems.First though I would try an uninstall and reinstall. You must have admin rights.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Mar 15, 2017 Mar 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 15, 2017 Mar 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

No but calls to Support are free for installation problems.

First though I would try an uninstall and reinstall. You must have admin

rights.

Please use the Blue reply button at the top. It helps keep posts in order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 15, 2017 Mar 15, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Of course I tried uninstalling and reinstalling. The problem keeps manifesting.

I did find a similar post where the poster said a tech discovered it was a licensing issue.  There was no further description given, and I do have a license to use the software.

Is there a dedicated support line other than the general one under Contact Us?  I called it prior to posting.. whereupon I was directed to post on the forums.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 16, 2017 Mar 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

please send an e-mail tcssup@adobe.com with techcomm@adobe.com on CC. Someone from support will then get back to you and can also do an online session with you to look at it together.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 16, 2017 Mar 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Believe me, there's no "of course" when dealing with forum posts. We've all been the route of assuming someone would have done what seems to be obvious, as you did, only to then find they didn't. Nothing in your post to indicate whether this is your first time with RoboHelp or the zillionth.

Stefan has provided you with an email link. I'm guessing the phone call got you through to Customer Support rather than Technical Support, I believe they are separate. However, they should have given you the correct details rather than bouncing you to here.

Please post back if the end result is something that users can undertake without support being involved.


See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring information

@petergrainge

Please use the Blue reply button at the top. It helps keep posts in order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 16, 2017 Mar 16, 2017

Copy link to clipboard

Copied

A tech remotely accessed my machine.  The problem was fixed by installing RoboHelp using an account with admin privileges (rather than using a normal account and supplying admin login info on demand, which is what I usually do), then running using Run As Administrator (when not on an admin account).  There was some cleanup of old Adobe files done as well, but I would say letting the installer have full access rather than relying on Windows to prompt as needed is what fixed it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 17, 2017 Mar 17, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I did say uninstall and reinstall with admin rights in my first reply.

Please use the Blue reply button at the top. It helps keep posts in order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 27, 2017 Mar 27, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I had the same problem and it was solved (with the help of Adobe chat line) by doing the following:

"Install RH 2017 as a trial. Once Rh 2017 is installed as a trial try to launch it and check if you are facing the same issue or not. If you are able to launch Rh successfully as a trial then you can click on "license this software" and can enter the serial key to activate Rh as a full version."

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 01, 2017 May 01, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same problem, I installed the RoboHelp 2017 twice already, is there any one know the cause? and how to solve it?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 01, 2017 May 01, 2017

Copy link to clipboard

Copied

There is a solution that worked for one person above your post. Have you

tried that?

Please use the Blue reply button at the top. It helps keep posts in order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 01, 2017 May 01, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I just re-installed Robohelp 2017 (totally 3 times), so far so good, probably I need use more time to see. The following are brief status of my 3 tries.

1st time: Install with Trial license, after using around 20 days, I got the license and activated it. It can’t launch after a few days (I’m not sure if I closed this system or not during this period)

2nd time: Uninstall existing software, and re-install with the license directly (without trial), it works fine in last Friday but can’t work in today.

3rd time: Uninstall the existing software, and re-install with trial, check if everything works. Re-launch and input the product license to activate this system. So far so good, I’ll revert back if it reproduce again.

Regards,

Lucas

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 19, 2017 May 19, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I've just had this happen to me.  I was able to fix it without doing an reinstall.

  1. Stop the AGSService (Adobe Genuine Software Service).
  2. Rename the C:\Program Files (x86)\Common Files\Adobe\SLCache folder to something else (for backup in case this didn't work... I'm sure you could just delete it, but I'm not going to recommend it).
  3. Restart the AGSService.
  4. Launch Robohelp (RoboHTML.exe), it'll prompt for you to login and enter your license key.

I've been running for about a day now without issues, but I'm not sure what caused the issue to begin with.

The AGSService will recreate the SLCache folder after restarting.

This is the same solution as Solution 5 from this URL: Stop Creative Cloud from reverting to trial mode

I'm sure Solution 2 from this URL could also be done: Lightroom doesn't launch or closes automatically after splash screen

The above links also have solutions for Mac OS

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 19, 2017 May 19, 2017

Copy link to clipboard

Copied

This solution make more sense. Thumbs up, thanks for sharing.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 19, 2017 May 19, 2017

Copy link to clipboard

Copied

This should be fixed by just applying the recent update. That can be done

without RoboHelp running as obviously you can't run Help > Update.

Please use the Blue reply button at the top. It helps keep posts in order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Nov 02, 2018 Nov 02, 2018

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

FYI: I just encountered this issue when trying to start RoboHelp 2017 after installing the trial version of Technical Communications Suite 2019.

The solution provided by Eric.E.Swanson​ solved it for me.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation