Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Robohelp inserting empty paragraphs, divs and characters on export

New Here ,
Oct 10, 2019 Oct 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

When I export my project from Robohelp to HTML5, it seems to be inserting either paragraphs with non-breaking spaces in them, or with this character as well: Â

 

The blank divs happen at the top of every page, only some of them contain that extra character above. I'm using the Azure skin with some minor CSS changes. 

 

robohelpsrc.PNGhtmlsrc.PNG

 

 

TOPICS
HTML help

Views

439

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Oct 10, 2019 Oct 10, 2019
This is already covered in a recent thread. See http://www.grainge.org/pages/authoring/rh2019/rh2019.htm  for a link to Adobe's fix for this issue.

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Oct 10, 2019 Oct 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

This is already covered in a recent thread.

 

See http://www.grainge.org/pages/authoring/rh2019/rh2019.htm  for a link to Adobe's fix for this issue.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 10, 2019 Oct 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the link. I had updated inside the app the other day so I thought that would've covered everything. Will download the hotfix and test it out.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 14, 2019 Oct 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I've installed the hotfix and it has not solved the problem. My project still contains paragraphs being generated at the top of each page containing non-breaking spaces or the Â character above. 

 

New projects do not seem to have this issue, although it hasn't always been present in this project so I'm not sure what could be causing it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 14, 2019 Oct 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I have reported to Adobe that you have the space above issue with the  character in it. The hotfix should have solved the problem but they are now aware.

 

What skin are you using? Have you tried taking a fresh copy of it just to test?

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 14, 2019 Oct 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

We have been able to reproduce this issue and are investigating currently. We will get back to you asap.

Thanks and Regards,
Surbhi Maheshwari

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 14, 2019 Oct 14, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I've tried swapping between the Azure / Charcoal skins and temporarily removing all of the custom CSS files, neither made a difference to the problem unfortunately.

 

Edit:

I'm also still occasionally seeing these characters and inserted spaces in the search results.

 

clipboard_image_0.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 15, 2019 Oct 15, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi,

We have fixed this issue and it will be part of Update 10 which is due in November.

Thaank you for your support.

Regards,
Surbhi Maheshwari

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation
Download Adobe RoboHelp