Application Error - Restart Robohelp

New Here ,
Feb 25, 2020 Feb 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello, 

 

I keep getting this application error (see attachment) but it's not telling me what is causing the error. Is there anyone who knows about this and has input? 

Application Error.jpg

 

TOPICS
New UI

Views

221

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 25, 2020 Feb 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What version of RH are you running? Classic or New UI (RH2019)? Are you all patched up? Check Help > Updates to check.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I'm running RH2019 and it's all patched up. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 25, 2020 Feb 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Nobody can help with just that information. What you need to do follow the instructions and then repeat what you were doing when the error occurred. If it then happens again, post back with information about what you are trying to do. Then hopefully someone can help.

 

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

No need to be rude; if it happened under just one circumstance I would have included that - but it happens at random with no correlation to a specific action. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 25, 2020 Feb 25, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The only error I hate more (from a different application) is "Object reference not set to an instance of an object."

 

As near as I can tell, they both translate to "Did you try switching it off and on again? Yes? Okay, try thumping it a few times".

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried to do a series of actions without saving each time?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have tried that and also tried the same series of actions while saving after each one. There is no direct correlation between this error and any specific action being performed - it happens at random. Many times, after I have restarted Robohelp (as the error states to do) the error will throw again immediately after the restart. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What's rude? I simply stated that no one could help based on just that information. I then suggested what to do first and if it happened again to come back with some more information so that I or someone else could try to help based on what you told us.

 

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

if it happened under just one circumstance I would have included that - but it happens at random with no correlation to a specific action

 

OK but I had no way of knowing your thinking. I can only go on what was posted.

 

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

  1. Has this happened ever since starting to use 2019 or did it work for a while and then start giving this problem?
  2. If it worked for a while can you recall anything about when it started.
  3. If it was from the start, 2019 should work off any drive but local might be worth a try if it is somewhere else.
  4. Is it a very large project? I am wondering if it might be worth trying to rebuild it. That's not quite as herculean task as it might appear. I have some instructions for that.
  5. Is there any source control involved?
  6. Could any of the paths in the project be very long?
  7. Are there any folder or file names with characters other than alpha numeric? I have written these points as they occur to me but that seems quite a likely one as it would account for the random nature when you try to do something that involves such a path.
  8. I am also wondering just how frequent this is. If it is pretty easy to throw the fault, then maybe you could spend some time working on the supplied RoboHelp Reimagined sample project to see how that behaves. That would help determine whether or not it is the installation of RoboHelp or the project.

 

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Some error in the CSS file could contribute. I'm only testing RH2019 New occasionally, but projects converted from old versions of RH seem to have lots of strange items included that are fine/ignored in old versions. But New UI is more strict so weird things can happen. Perhaps run your css files through an external CSS checking tool to identify issues. Be careful about removing all identified issues, in case there's some proprietary RH code that's needed (I haven't done enough digging to know if there is anything, but thought I'd mention it, just in case.)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Amber's suggestion is a good one. If the erroring is frequent enough, go to Reports > Topic List and select all topics (top left check box). Right click and select Properties. There you can apply the default css to all topics. Obviously they will look rubbish but you can try a few things to see if anything can create the error.

 

The code in your topics will not have been changed so later you can reverse the process but take a copy of your project if in doubt.

 

I now recall an application error, albeit not as random, which was tracked down to upgraded list styles.

 

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation