Highlighted

Formats Disappearing in WebHelp Output

New Here ,
Jan 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am generating webhelp using RoboHelp HTML 10 and most of my formatting dictated in my Master .css is collapsing in the output.

The output looks as below:

TOPICS
WebHelp

Views

1.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Formats Disappearing in WebHelp Output

New Here ,
Jan 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am generating webhelp using RoboHelp HTML 10 and most of my formatting dictated in my Master .css is collapsing in the output.

The output looks as below:

TOPICS
WebHelp

Views

1.0K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jan 25, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jan 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

What CSS are you using in your output SSL? That's what's going to be used to create the Webhelp.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 25, 2019 0
New Here ,
Jan 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The style css appears ok. It is linked to the master css as indicated in the first image in the post.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 25, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jan 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

If you've checked the output HTML to determine that your CSS is being used & have checked that the CSS being shipped with the output is correct, then I'm not sure what you think is going on - your topic output appears fine in your screenshot.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 25, 2019 0
New Here ,
Jan 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The indents are all disappearing and the Headings are loosing their formatting.

Thanks for the help!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 25, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jan 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Can you show a screenshot of the start of the HTML of one of the topics from the WebHelp output folder?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 25, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jan 30, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Just a note, the first screenshot you posted only applies when you are importing word documents into RH. Is that what you're doing?

Edit: or framemaker documents, sorry, always forget that as I don't use them.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 30, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jan 30, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I sent a reply to this thread that seems to have gone missing. It looks like in the output settings Pure HTML has been selected instead of DHMTL.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jan 30, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Peter,

No I had that properly configured. I have now upgraded to Robohelp 2019. The problem persists. The indents and headings  are losing formatting. Some styles are losing correct fonts.

The project was brought in from Madcap Flare and retagged. I am using a master .css that looks to be correct - all styles correctly configured. When I do preview on a topic-by-topic basis before building it holds its formatting.

Thanks for any help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Can you respond to post#5? I suspect your master.css isn't being used in the output HTML.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Also what browser is being used?


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Jeff,

See below:

This is how it should look. It collapses in the build process.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Peter,

Internet Explorer 11.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

You need to click the Allow button. IE blocks things when it is viewed locally. If your users will be viewing locally, they will need to change their IE settings to allow Active X to run or use another browser.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, I should have been clearer - pick a page that isn't respecting the CSS and show the HTML code itself - use Notepad or View Source in the browser.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Peter,

I did that to no benefit.

Tried in Mozilla, same problem.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Jeff,

See below:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"

    "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">

<html madcap:lastblockdepth="5" madcap:lastheight="783.92" madcap:lastwidth="576" xmlns:madcap="http://www.madcapsoftware.com/Schemas/MadCap.xsd" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

<head>

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<meta name="MS-HAID" content="Valves and Nodes" />

<meta name="build tags" content="OVD User Guide,Online" />

<meta name="topic-status" content="Sent for Review" />

<meta name="generator" content="Adobe RoboHelp 2019" />

<title>Adding_and_Naming_Nodes</title>

<link rel="StyleSheet" href="../Master for Valve Aware.css" type="text/css" />

</head>

<body>

<h2 class="NoPageBreakBefore" style="font-family: 'Wingdings 3', serif;"><img src="../image564.gif" alt="" style="border: none;" width="100" height="41" border="0" /></h2>

<p class="FM_H1"><a name="AddNodes" id="AddNodes"></a>Adding and Naming Nodes</p>

<?rh-cbt_start condition="Print" ?>

<p class="FM_Body" style="font-weight: bold; font-style: italic;">Configure &gt; Device or Assets &gt; Add Item</p>

<?rh-cbt_end ?>

<p class="FM_Body">You can add and rename nodes in the <b style="font-style: italic;">Assets</b> pane. To add valves, refer to <a href="../Configuring_Valves/Configure_adding_valves.htm" style="font-style: italic;">Adding Devices to Assets Pane</a>.</p>

<p class="FM_S1" style="font-family: 'GE Inspira', sans-serif;">1. Click <span class="uiElement" style="font-weight: bold;">Configure</span>.</p>

<p class="FM_S" style="font-family: 'GE Inspira', sans-serif;">2. Click the <span class="uiElement" style="font-weight: bold;">Device</span> tab or the <span class="uiElement" style="font-weight: bold;">Assets</span> tab.</p>

<p class="FM_S" style="font-family: 'GE Inspira', sans-serif;">3. Select the node under which the new node should reside.</p>

<p class="FM_S" style="font-family: 'GE Inspira', sans-serif;">4. Click <span class="uiElement" style="font-weight: bold;">Add Item</span>. The <span class="uiElement" style="font-style: italic;">New Node</span> appears under the node you just selected.</p>

<p class="FM_S" style="font-family: 'GE Inspira', sans-serif;">5. Type the new node name.</p>

<p class="FM_S" style="font-family: 'GE Inspira', sans-serif;">6. Press <span class="uiElement" style="font-weight: bold;">Enter</span>. The new node is renamed and appears in the <span class="uiElement" style="font-style: italic;">Assets</span> pane.</p>

<p class="FM_S">&#160;</p>

<p style="margin-left: 280px;"><img src="../Resources/Images/WIN_New_Node.png" class="NoThumbnailHyperlinkedImage" title="New Node" alt="" style="border: solid 1px;" border="1" /></p>

<p>&#160;</p>

<table class="TableStyle-note" style="mc-table-style: url('../Resources/TableStyles/gescoe/note.css');" cellspacing="0" width="100%">

<col class="TableStyle-note-Column-Column1" width="107" />

<col class="TableStyle-note-Column-Column2" width="838" />

<tr class="TableStyle-note-Body-Body1">

<td class="TableStyle-note-BodyB-Column1-Body1"><img alt="note3.JPG" id="image1111" src="../note3.JPG" width="90" height="90" border="0" name="image1111" /></td>

<td class="TableStyle-note-BodyA-Column2-Body1" style="vertical-align: top;">

<p class="FM_IconText">You cannot rename the node with the same name or Plant.</p>

</td>

</tr>

</table>

</body>

</html>

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Ok, it looks like it's just using the one CSS file "Master for Valve Aware.css" - if you look inside that CSS file, is it correctly defining your Framemaker-imported styles? E.g. FM_H1 appears to be the header.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Jeff,

Everything looks properly defined in the master .css.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Can you show how FM_H1 is defined?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Conversion from Flare to RoboHelp is not easy and I'm thinking your topics are still linking to MadCap, see the code above the Head tag.

Remove that and see what happens.

Compare that area with what is in a RoboHelp created topic as well.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Jeff.

}

p.FM_H1 {

    margin-left: 0.000pt;

    margin-right: 0.000pt;

    text-align: left;

    text-indent: 0.000pt;

    margin-top: 18.000pt;

    margin-bottom: 10.000pt;

    word-spacing: 0.250em;

    font-family: "GE Inspira";

    font-style: normal;

    font-weight: bold;

    font-size: 16.0pt;

    color: #000000;

    letter-spacing: 0.00em;

    text-decoration: none;

}

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I tried to remove this text and it would not let me delete it from within the project:

<html madcap:lastblockdepth="5" madcap:lastheight="762" madcap:lastwidth="576"

xmlns:madcap="http://www.madcapsoftware.com/Schemas/MadCap.xsd" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

I can edit the htm in Notepad and remove it.

It seems to exist in every generated htm file.

Also, there is one other mention of madcap:

<script src="../../Resources/Scripts/MadCapAll.js" type="text/javascript">

</script>

Should I delete that line?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Anything to do with a MadCap project is not going to work in RoboHelp but it's all trial and error. The source files are simply not compatible.

  1. How did you go about the conversion process?
  2. Do you still have access to Flare?
  3. How big a project is this in terms of number of topics?

One option might be to create a CHM from Flare and then create a RoboHelp project from that. We'll think about that when you have tried Jeff's suggestion of testing a sample project.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi Peter,

1. I used Flare2RoboHelp Converter.

2. Yes. Just far more used to Robo.

3. Around 75 topics.

What sample project?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Click Open on the RoboHelp Starter page and then click Samples in the ribbon on the left.

If that works OK, see Reverse Engineering on my site and generate a CHM from Flare. I suspect that will be quicker in the long run.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi. Sorry to see this belatedly. The poster may want to try my "Flare to RoboHelp Project Converter" which is free for downloading. Just email me at my profile contact address. It may or may not make a difference, but it may be worth a try.

Thanks

John Daigle

Adobe Certified RoboHelp and Captivate Instructor

Evergreen, Colorado

www.showmethedemo.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0
New Here ,
Feb 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I did use it and it left alot of code that seems to be causing a problem with the formats.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Feb 04, 2019 0