Frameless Search performance Issue

Community Beginner ,
Jan 17, 2020 Jan 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hey,

 

We are currently using RH2019 update 10, with a rather large project (~2300 topics). After initiating a search and clicking on a result, we are getting a huge performance drop... load times being between 200 secs to just crashing the browser (Chrome 79.0.3945.117, IE11).

We have also tested and observed this issue with update 9 of RH2019.

 

This is only an issue in the Frameless output as we were able to generate a Responsive HTML5 output and had no issues with the search.

 

This doens't seem to be an issue with lunr doing the search but something within the Robohelp functions that gets executed once a page is loaded with ?rhsearch=something in the url.

 

Is anyone else experiencing this type of slowness with the new frameless skin?

TOPICS
New UI

Views

468

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct Answer

Community Beginner , Apr 01, 2020 Apr 01, 2020
Hi, just wanted to come in and say that this has been solved in update 12. Performance has been improved greatly but we are now waiting on a fix to memory leak in IE11 with both responsive and frameless ( RH-6649 ).

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Jan 17, 2020 Jan 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Are you experiencing the delays with say Firefox and Chrome as well?

 

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 17, 2020 Jan 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Peter,

 

Yes we do experience the delays in Firefox and Chrome as well.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 17, 2020 Jan 17, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I am making some enquiries.


www.grainge.org

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 20, 2020 Jan 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Just to let you know the issue has been reproduced and is being looked into.


www.grainge.org

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 10, 2020 Feb 10, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Performance should be better with Update 11 applied. Are you seeing an improvement?


www.grainge.org

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 12, 2020 Feb 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Peter,

 

We've been doing some testing with Update 11 and we saw an improvement in our smaller test projects but our main project, the one with 2300 topics, is still seeing the same issues.

We have a french and english version of this project, each with ~2300 topics and both have this issue.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 13, 2020 Feb 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I saw some changes had been made to search in Update 11 and thought that included this issue. It is  being worked on so hopefully you will see something in the next update.


www.grainge.org

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

We're experiencing trouble with the search function in our 100-topics Frameless output, too. And even after updating to RoboHelp 14.0.11. Most times, it's not even searching at all. Typing in a string, getting propositions, hitting the Enter key - and nothing happens at all. URL added "&rhsearch=" and a search string. 

Using Chrome 79.0 as well, and tried with Firefox 68.4.1 - no difference.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I did correct my post saying I thought the fix would be in Update 11 and that it is being worked on for Update 12. Try the RoboHelp Reimagined project and search in an output from that. If you encounter the same issue there, then it's not the same issue as is being worked on so post back.

 

Please use the Blue reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What about this workaround - could it help with the performance issue, too?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 26, 2020 Feb 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

The performance issue that we're experiencing is slightly different in nature than what you had. The performance drop happens after a search has been executed and we click on a result. It's when the selected topic opens that it takes over 200sec/forever.

Our perfomance issue has to most likely be an issue with an internal Robohelp function that gets executed after a search result is clicked rather than the search not working since the page does sometimes eventually load like it's supposed to.

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 01, 2020 Apr 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi, just wanted to come in and say that this has been solved in update 12. Performance has been improved greatly but we are now waiting on a fix to memory leak in IE11 with both responsive and frameless ( RH-6649 ).

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation