Highlighted

Hanging when generating output

Community Beginner ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Since this morning I have not been able to publish my project successfully. I am trying to publish to Responsive HTML5, which is set as my primary output, but each time I try Robohelp hangs and is unresponsive. I have tried publishing just a subset of information using a smaller TOC, but this also hangs. I have tried removing the topic it seems to get stuck on, but it still hangs. I've also tried selecting the options Exclude Unreferenced Topics and Exclude Unreferenced Baggage Files to no avail.

Any help welcome, as I am desperate because I have a presentation to give tomorrow and need this output working ASAP.

Thank you.

Karen

Community Beginner
Correct answer by klwest | Community Beginner

Actually, despite the long path this appears not to be the problem. I created a new TOC and added books and pages back gradually, publishing after each book. I expected it to fail sooner or later, but it never did. So, I reckon it must have been a corrupted TOC. I have successfully published locally and am now publishing to Sharepoint.

Topics

HTML

Views

202

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Hanging when generating output

Community Beginner ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Since this morning I have not been able to publish my project successfully. I am trying to publish to Responsive HTML5, which is set as my primary output, but each time I try Robohelp hangs and is unresponsive. I have tried publishing just a subset of information using a smaller TOC, but this also hangs. I have tried removing the topic it seems to get stuck on, but it still hangs. I've also tried selecting the options Exclude Unreferenced Topics and Exclude Unreferenced Baggage Files to no avail.

Any help welcome, as I am desperate because I have a presentation to give tomorrow and need this output working ASAP.

Thank you.

Karen

Community Beginner
Correct answer by klwest | Community Beginner

Actually, despite the long path this appears not to be the problem. I created a new TOC and added books and pages back gradually, publishing after each book. I expected it to fail sooner or later, but it never did. So, I reckon it must have been a corrupted TOC. I have successfully published locally and am now publishing to Sharepoint.

Topics

HTML

Views

203

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
LEGEND ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Are you talking about generating or publishing? The thread title says generating, but when you describe things, you are referring to publishing. These are different processes.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Oops sorry, the problem occurs when I click 'Save and Generate' on the Responsive HTML5 Settings dialog.

I've just tried clearing the project cache, then retrying and it still hung.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Working locally? Any source control at play?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I am working locally, and not using source control. I do have Sharepoint publishing setup, but never get as far as publishing because it hangs before I even get the option. Turning off publishing to Sharepoint hasn't helped either.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

What’s the path to the \!SSL!\{output_type}\ folder?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

C:\Users\Karen.West\Documents\RoboHelp11Data\RoboHelpProjects\Redstone BAML Operations Guide\!SSL!\Responsive_HTML5

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

I tried deleting the output folder to no avail. It seems to hang at a different point each time, here's the latest screenshot:

robohelp hang shot.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

That’s a pretty long path – I’d try something like c:\projects\project_name\ as “best practises” suggest.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Jeff, I think you may be on to the solution. I have shortened the path and managed to get one book published successfully. Looks like I will have to do some more restructuring to get the whole thing working.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Community Beginner ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Actually, despite the long path this appears not to be the problem. I created a new TOC and added books and pages back gradually, publishing after each book. I expected it to fail sooner or later, but it never did. So, I reckon it must have been a corrupted TOC. I have successfully published locally and am now publishing to Sharepoint.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Adobe Community Professional ,
Oct 08, 2015

Copy link to clipboard

Copied

You “generate” the help & then “publish” it out there – just a point of terminology in the RH world ;>)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
klwest LATEST
Community Beginner ,
Oct 09, 2015

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Jeff.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...