RH2020 .2 Bookmark links (on same page) inactive in PDF

Explorer ,
Nov 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,
I wanted to check to make sure this wasn't user error or just something that can't be done with RH.  I am using RH2020 update 2 mac. 

I have several long topics that have bookmarks.  I am trying to place a little matrix at the top of the topic with links to those bookmarks further down the page.  In the html5 version, the links jump you right down the page to where where the bookmark is.  In the PDF version, the links have the styling to indicate a link but you cannot click on it.  NOTE:  This only happens when i am linking to a bookmark within the same page.  Linking to bookmarked items located on another page/topic works.  It is only bookmarks located on the same page. 

 

I have tried typing out the link title, highlighting it and dragging the bookmark from the contents onto the desired link.  I have also just tried dragging the bookmark from the contents menu directly onto the page. 

TOPICS
New UI

Views

55

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

RH2020 .2 Bookmark links (on same page) inactive in PDF

Explorer ,
Nov 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hello,
I wanted to check to make sure this wasn't user error or just something that can't be done with RH.  I am using RH2020 update 2 mac. 

I have several long topics that have bookmarks.  I am trying to place a little matrix at the top of the topic with links to those bookmarks further down the page.  In the html5 version, the links jump you right down the page to where where the bookmark is.  In the PDF version, the links have the styling to indicate a link but you cannot click on it.  NOTE:  This only happens when i am linking to a bookmark within the same page.  Linking to bookmarked items located on another page/topic works.  It is only bookmarks located on the same page. 

 

I have tried typing out the link title, highlighting it and dragging the bookmark from the contents onto the desired link.  I have also just tried dragging the bookmark from the contents menu directly onto the page. 

TOPICS
New UI

Views

56

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Nov 12, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 12, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Dragging from the contents panel onto the text should work. What is the bookmark? Perhaps there's a special character causing problems?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 12, 2020 1
Explorer ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Amebr,
I went into the source and scrubbed it - same issue.  On a whim, i just went in and added the filename in front of the the bookmark portion for the URL - this seemed to fix the problem.

 

Example:  Robohelp inserts a link on a page that goes to a bookmark on the same page as <a href="#bookmarkname">.  If I go in and add the page file name to the url, like it was located on another page (minus the other pathway info), the links work in the PDF - <a href="pagename.htm#bookmarkname">

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 13, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I think that should be regarded as a bug.

 

Please follow this link to report bugs. https://tracker.adobe.com

 

Post the link to your bug report in this thread and others can vote for it. The more people who do so, the higher it gets prioritised.

 

Please use the blue Reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 13, 2020 1
Explorer ,
Nov 13, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Peter,

I added the bug along with the work around.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 13, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Nov 14, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Here's the link to the bug if others hit the same problem.

 

https://tracker.adobe.com/#/view/RH-8346

 

Please use the blue Reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Nov 14, 2020 0