Highlighted

RoboHelp 2019 - Generate output more than once and nothing displays.

Participant ,
Sep 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I created a test guide. I generated Responsive HTML5 and was able to view output. I made a change to a topic and generated the Responsive HTML5 output again and when I go to view the output, nothing displays. An explorer window opens but displays nothing. I have to close RoboHelp then relaunch it.

 

I will note that if I generate the output in a different way, I am able to view it. But if I generate the out put using the same steps to view again, nothing displays.

 

What causes this and can it be remedied?

 

Thank you,
Michele

Views

50

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

RoboHelp 2019 - Generate output more than once and nothing displays.

Participant ,
Sep 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I created a test guide. I generated Responsive HTML5 and was able to view output. I made a change to a topic and generated the Responsive HTML5 output again and when I go to view the output, nothing displays. An explorer window opens but displays nothing. I have to close RoboHelp then relaunch it.

 

I will note that if I generate the output in a different way, I am able to view it. But if I generate the out put using the same steps to view again, nothing displays.

 

What causes this and can it be remedied?

 

Thank you,
Michele

Views

51

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Sep 03, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Where are you generating to? If it's to a network drive, I'd recommend changing to a local folder such as C:\RHOutput.

 

I personnally avoid the Documents folder or anything inside C:\User\<username> as in corporate environments that can also be a network location, even though it looks local.

 

In my own experience with RH2019 Classic, even on a local drive it can be quite slow to display the help and navigate between topics, but I'm blaming that on my work's antivirus software being overly aggressive.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 03, 2020 0
Participant ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi Amber. 

When I generate Output it opens in a new explorer window. It has always worked this way on my system. Is this not correct?

 

I moved the RoboHelp files to be under my C drive as you explained. The same issue is occuring. If I do not make a change to the files, the output is blank. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What flavour of RH2019 are you using - Classic or New UI? Are you all patched up? Check Help > Updates to check. Where is the RH project located? Where are you generating to? The output folder won't be in the project folders the way it used to in previous versions of RH. How are you checking to see what the results are - using the "view" option after generating or browsing manually to the folder & opening up the index.htm file in your browser?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I will note that if I generate the output in a different way, I am able to view it. 

 

Also if you can expand a bit on "in a different way".

 

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0
Participant ,
Sep 08, 2020

Copy link to clipboard

Copied

What flavour of RH2019 are you using - Classic or New UI?  I am using the new UI.

Are you all patched up? Check Help > Updates to check. It shows my app is up to date. I have version 14.1.14.

Where is the RH project located? I moved from My Documents as Amebr suggested so now it is: C:/My RoboHelp Projects

Where are you generating to? The output folder won't be in the project folders the way it used to in previous versions of RH. Oh!!! Now I see an Outputs folder. I generated again, and I do see things in that folder.

Output Folder.jpg
 

How are you checking to see what the results are - using the "view" option after generating or browsing manually to the folder & opening up the index.htm file in your browser? I am using the "view" option after generating. But when I go into the Output folder, I think I changed the Index.htm to Welcome.htm. When I click it, it does open the guide, but I cannot get the Welcome topic to be the first procedure shown. You can see that Mission Statement is what is in focus.

Default page.jpg

Now that I know the generated files are going to an Output folder, how do I manage this folder? Do I have to manually create folders for each guide I create and then manually set up the path when I generate?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Sep 08, 2020 0