RoboHelp 2020 - Search Results do not display any topics.

Community Beginner ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Greetings,

 

Adobe RoboHelp version: 2020.4.173

 

We've recently moved from Adobe RoboHelp Classic 2019 to 2020.

 

I'm still figuring out the new layout of the tool. I happened to generate a .chm and all is working fine except the "Search" function in the .chm. I key in any word and I don't get any results "No topics found".

 

Could anyone please give me some pointers. Thanks!

Views

196

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

As a test, try creating HTML5 help and see if you get the same issue or not. CHMs are so ancient that sometimes you can't tell if there's really a problem or just some limitation to the format.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Jeff,

 

I was able to generate Responsive HTML5 and for Multiscreen HTML5 I got an error "Failed to generate Multiscreen HTML5."

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

So was the search working in the Responsive HTML5?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I opened the index.htm files in the Responsive_HTML folder and in the "Search" tab, I keyed in a search word and it did display some topics. 

 

I've never used Responsive HTML5 and Multiscreen HTML5 before, just FYI.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Ok, so it sounds like there's something wrong with the CHM you created - it's local on your machine when you try to use it, right? CHMs were locked down years ago on network drives because of security issues.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

That's correct! It's local on my machine when I created it. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

So try one of the sample projects and see if you can create a CHM with it (that searches). That might indicate a problem with your project or with CHMs in general.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Do you also have a new computer? It could be that the required dlls aren't registered properly.

 

Try MJ's Diagnostics to check for unregistered dlls, and register them:

http://kb.helpwaregroup.com/ms-html-help/mj-s-diagnostics

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
May 31, 2021 May 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Amebr, yes, I'm on a new machine. Let me go through the link. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 01, 2021 Jun 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Amebr, I'm still trying to find my way to go about registering the dll's, however, the "search" function still won't work on my colleagues old machine. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 03, 2021 Jun 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi Amebr, any reason as to why the search results aren't displayed on my colleagues old machine? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 03, 2021 Jun 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The only suggestion is the same as for yours. Perhaps IT uninstalled the dll as being no longer required.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 03, 2021 Jun 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The "search" function in the .chm is not working on my client's machine too. So, I don't think our IT has anything to do with search on our client's machine. Also, the search funtion works fine in .chm's generated in Adobe RH 2019 on my machine as well as on client's machine. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 03, 2021 Jun 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

In that case you'll need to contact Adobe.

 

See the following page for support contact options:
https://helpx.adobe.com/contact/enterprise-support.other.html#robohelp

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jun 03, 2021 Jun 03, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Sure, will do, thanks Amebr.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources
RoboHelp Documentation