Robohelp 2020 - Stuck At Indexing references

New Here ,
Jul 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So I have read through replies here and tried some things (mostly new small TOC) to no avail. I am attempting to generate Microsoft HTML Help and it sits at Indexing references for 30+ minutes. I am at a loss and of course under a deadline to get this Help system compiled for a major release. I am exporting to the following Output Path...C:\_Help_Output.

 

FYI...I have also attempted to output to Responsive HTML5 and it too gets stuck but when I finally give up and shutdown Robohelp the HTML5 Help appears to be generated and navigable.

FYI #2...I had the same problem in 2019.14 and hoped moving to 2020 might fix it by some miracle but alas...

TOPICS
New UI

Views

95

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Robohelp 2020 - Stuck At Indexing references

New Here ,
Jul 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

So I have read through replies here and tried some things (mostly new small TOC) to no avail. I am attempting to generate Microsoft HTML Help and it sits at Indexing references for 30+ minutes. I am at a loss and of course under a deadline to get this Help system compiled for a major release. I am exporting to the following Output Path...C:\_Help_Output.

 

FYI...I have also attempted to output to Responsive HTML5 and it too gets stuck but when I finally give up and shutdown Robohelp the HTML5 Help appears to be generated and navigable.

FYI #2...I had the same problem in 2019.14 and hoped moving to 2020 might fix it by some miracle but alas...

TOPICS
New UI

Views

96

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 20, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

There was a fix for one of the issues behind sticking at Indexing References. Since then I have looked at a couple of projects and the issue has been a topic with some code RoboHelp doesn't like.

 

In the last one it was a topic that I think had been pasted in from Word that referred to styles that weren't in the CSS.

 

The only way I think you are going to find the cause is this. You create a new TOC and open it in the Authoring area. Don't worry about creating books, just drag topics or folders from the Contents panel. Try say 10/20% of your topics. Then see if that will generate.

  • If it doesn't start deleting sections from that TOC and generate until it does.
  • If it does generate, add more until it doesn't.

 

When you can pinpoint a topic, we can look at it.

 

I have to ask, if you had this problem in 2019, how did you generate anything?

 

Please use the blue Reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 20, 2020 0
New Here ,
Jul 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have been maintaing this particular Help system since the Macromedia days, I have generated this Help in almost every Version of Robohelp since X5 and was able to generate it in Version 2019 New UI but an earlier Build than 14, not sure which build though. I just created a new TOC with a single topic and it appears to be stuck on it, although I will give it some more time.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 20, 2020 0
New Here ,
Jul 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I picked a simple topic so I could post the code for you to have a look. It doesn't appear to have any invalid CSS/Style references.

<?xml version="1.0" encoding="utf-8" ?>
<!DOCTYPE html>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
  <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
  <meta name="topic-status" content="Complete" />
  <meta name="topic-priority" content="0" />
  <meta name="topic-time-estimate" content="0" />
  <meta name="topic-comment" content="" />
  <meta name="topic-id" content="The Splash Screen" />
  <meta name="generator" content="Adobe RoboHelp 2020" />
  <title>The Opening Screen</title>
  <link rel="StyleSheet" href="../assets/css/default.css" type="text/css" />
</head>
<body>
  <p><span data-condition="Others:Print"> <?rh-placeholder type="breadcrumbs" 
 ph-align="2" sep-char="&gt;" home="Top" usetopicformat="1" ph-style="font-family:Arial;font-size:12pt;font-weight: normal;font-style: normal;text-decoration: none;" ?></span></p>
  <h1>The Opening Screen</h1>
  <p>When you initially open CABINET VISION, the opening screen is the first window that you will see. Pictured below is the typical opening screen for CABINET VISION.</p>
  <p style="color: #0000ff; font-weight: bold; text-decoration: underline; ">Click on the options in the image below for more help</p>
  <p style="color: #0000ff; font-weight: bold; text-decoration: underline; "><img src="../assets/images/image1480.png" usemap="#imagemap1" /><map name="imagemap1"><area alt="" coords="1041, 700, 1121, 722" href="../Introduction/Getting_Started/Understanding_the_Solid_Window.htm#StatusbarMenu" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="2, 700, 283, 718" href="../Introduction/Getting_Started/Understanding_the_Solid_Window.htm#Statusbar" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="1074, 31, 1117, 55" href="../Introduction/Getting_Started/Understanding_the_Solid_Window.htm#StyleSelection" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="1041, 3, 1143, 24" href="../Introduction/Getting_Started/Understanding_the_Solid_Window.htm#MinMaxClose" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="421, 5, 522, 23" href="../Introduction/Getting_Started/Understanding_the_Solid_Window.htm#Titlebar" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="97, 26, 165, 48" href="Ribbonbar/Main_Tab/SL_Main_Tab.htm" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="2, 47, 958, 129" href="Ribbonbar/Main_Tab/SL_Main_Tab.htm" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="47, 26, 98, 49" href="Ribbonbar/Main_Tab/SL_Main_Tab.htm" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="-3, 29, 52, 51" href="../Introduction/File_Menu/The_CV_Button.htm" shape="rect" title=""/><area alt="" coords="3, 2, 89, 25" href="../Introduction/Quick_Access_Toolbar.htm" shape="rect" title=""/></map></p>
  <p style="font-weight: normal; color: Transparent; text-decoration: none; "> </p>
  <p style="font-weight: normal; color: Transparent; text-decoration: none; "> </p>
  <p style="font-weight: normal; color: Transparent; text-decoration: none; "> </p>
</body>
</html>

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 20, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jul 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Try just three or four more topics on their own to prove it is sticking with any topic. Then post back.

 

Please use the blue Reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 20, 2020 0
New Here ,
Jul 20, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I did double check one of my other help systems and it generates fine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 20, 2020 0