RoboHelp Losing Topics

Participant ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have run into this issue before.  I am seeing it again.  Some of my RoboHelp projects are losing topics.  I am using RH 2019 classic, Version 14.0.11.0.  When I searched our online help for a key topic, "Creating Customers," I noticed it was missing.  When I looked at the RH project, I saw that it was no longer in the help project.  I re-imported it.  I saved the project files.  I closed the project.  I deleted the .cpd file.  I re-opened the project.  The topic is gone again.  It's missing from the TOC (shown in this image)...

Missing Topic.png 

...and it is no longer in the RH project folder even though I just reimported it before saving and closing RH.

Missing Topic2.png

I think a forum user recommended in a previous post years ago adding a new topic to the TOC because RH then uses a different process to run through and save TOC files.  I have tried that in the past.  It seems to work for a time, but then I lose topics again.  Is anyone else running into this?  Any solutions?  Thanks!

TOPICS
Classic

Views

65

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

RoboHelp Losing Topics

Participant ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have run into this issue before.  I am seeing it again.  Some of my RoboHelp projects are losing topics.  I am using RH 2019 classic, Version 14.0.11.0.  When I searched our online help for a key topic, "Creating Customers," I noticed it was missing.  When I looked at the RH project, I saw that it was no longer in the help project.  I re-imported it.  I saved the project files.  I closed the project.  I deleted the .cpd file.  I re-opened the project.  The topic is gone again.  It's missing from the TOC (shown in this image)...

Missing Topic.png 

...and it is no longer in the RH project folder even though I just reimported it before saving and closing RH.

Missing Topic2.png

I think a forum user recommended in a previous post years ago adding a new topic to the TOC because RH then uses a different process to run through and save TOC files.  I have tried that in the past.  It seems to work for a time, but then I lose topics again.  Is anyone else running into this?  Any solutions?  Thanks!

TOPICS
Classic

Views

66

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 26, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Have you tried deleting the CPD and reopening the project? I assume you have checked the file is in Explorer.

 

There is now Update 14. Maybe that will help, don't know.

 

Please use the blue Reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 26, 2020 0
Participant ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I mentioned above that I deleted the CPD file, re-opened the project, and the file I had just re-imported was gone.  Since that time, I re-imported the file again, saved and closed RH, re-opened RH, and the file is there for now.  Related: At present I have 4 public versions of web help based on this particular RH project and an older internal version for historical reference that is no longer updated--all created using conditional build tags.  The historical reference version still has the topic, and it works as expected.  The 3 older public versions, which get updated less frequently than the newest version, contain Index link references to the topic that still work, but it is no longer accessible from the TOC or search in those versions.  In the newest version (the one from which I noticed the topic was missing), even the Index is not functioning as expected.  If I search for customers, the Index shows listings through "co..." and nothing past that.  If I search for a term later in the alphabet, I can scroll up to index listingings through "da..." but nothing before that.  Not sure if that's a side effect of the topic's missing from RH or something else.  Either way, I will be having IT republish new versions with the restored content. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 26, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, I missed that. I was trying to help while listening to a webinar. 🙂

 

Please use the blue Reply button at the top to help me help you. The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 26, 2020 0
Adobe Community Professional ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Can you check if the file is in the folder on your hard drive? Right-click on the People_Functional folder in RH and select Explore.

 

If it is, can you try creating a new, temporary folder in RH? In RH, right-click on the Project Files folder (might be called "HTML Files" depending on your view) and select New > Folder. It doesn't matter what you name it, as it's only temporary.

 

If the file doesn't show up, delete the temporary folder. I'm afraid I don't have any other suggestions.

 

If the file does show up, congratulations and delete the temporary folder! As near as I can tell, creating a new folder forces RH to update its database in some way that deleting the cpd file doesn't. (In fact, deleting the cpd reliably causes these ghost files to vanish in the first place.) 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 26, 2020 0
Participant ,
Jun 29, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi, Amebr. I couldn't remember if it was adding a new topic or adding a new folder.  At any rate, that process for having RH find and restore topics that had somehow gotten excluded from the output files no longer works for me.  I shut down my PC over the weekend.  When I re-opened the project today, the mising topic was still in the folder on my C drive but was no longer in the project again.  I added a new folder to the HTML Files (Topics) folder. In the past, RH took a while to "process" the addition of a new folder.  It doesn't for me now.  The system added the new folder quickly. The lost topic was not restored.  I re-imported the topic again. At this point, I'm not sure how many other topics may be lost, too.  Still open to suggestions.  Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2020 0