Highlighted

Text Popups and %20% issue

New Here ,
Jan 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Help....please....

RoboHelp 2015

WebHelp output

On occasion, after publishing to WebHelp, some of our text popups open with a garble of %20% inserted between words. This does not happen all the time. There are two of working in one Help project folder. I handle the "master" make updates and generate, and then hand off the folder to another writer, who in turn does the same. We have both had this issue popup (pardon the pun) and thought by inserting the text into notepad first and then pasting into the popups, that resolved the problem. Nope.

This is what one of our popups "gone bad" looks like:

ID:%20Unique%20indicator%20used%20to%20identify%20the%20record%5Cr%5CnName:%20%20Description%20of%20the%20record%5Cr%5CnIndex:%20Assigned%20based%20on%20user%20access%20a%20security%20rights.%5Cr%5CnIndicator:%20%20Status%20of%20the%20record.%5Cr%5CnWildcards%20can%20be%20used%20in%20a%20field%20with%20at%20least%20one%20character%20and%20an%20asterik.

Yet, in other places, it is perfectly fine:

Topics

WebHelp

Views

238

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Text Popups and %20% issue

New Here ,
Jan 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Help....please....

RoboHelp 2015

WebHelp output

On occasion, after publishing to WebHelp, some of our text popups open with a garble of %20% inserted between words. This does not happen all the time. There are two of working in one Help project folder. I handle the "master" make updates and generate, and then hand off the folder to another writer, who in turn does the same. We have both had this issue popup (pardon the pun) and thought by inserting the text into notepad first and then pasting into the popups, that resolved the problem. Nope.

This is what one of our popups "gone bad" looks like:

ID:%20Unique%20indicator%20used%20to%20identify%20the%20record%5Cr%5CnName:%20%20Description%20of%20the%20record%5Cr%5CnIndex:%20Assigned%20based%20on%20user%20access%20a%20security%20rights.%5Cr%5CnIndicator:%20%20Status%20of%20the%20record.%5Cr%5CnWildcards%20can%20be%20used%20in%20a%20field%20with%20at%20least%20one%20character%20and%20an%20asterik.

Yet, in other places, it is perfectly fine:

Topics

WebHelp

Views

239

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Captiv8r LATEST
LEGEND ,
Jan 23, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi there

Unfortunately I'm at a total loss to explain why that may happen. But if it were happening to me, I'd try the following.

I would find a Text Only Popup that works as expected. Then I would look at the source code of the topic where it appears.

Next, I would look at the source code of the topic containing the messed up popup and compare the code with the other topic.

Specifically. I'd be interested in what appears in the HEAD area.

If this is a project that has been upgraded from an older version of RoboHelp, you might want to try clicking the Tools tab and choosing the Update DHTML option. Then generate and see if things changed for the better.

Snag_d497b1d.png

Cheers... Rick

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...