Highlighted

URLs with # is imported empty in RoboHelp

Community Beginner ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I am using RoboHelp 2019 Update 7 (14.0.7.004).

Try to create a word file and use hyperlink that contains '#' inside it (ex: Michael Collins (astronaut) - Wikipedia ).

Import the word file in RoboHelp and notice that the hyperlink is become empty, repeat the steps but remove the '#' from URL and notice how it is imported correctly

i think this is a bug please advice.

Adobe Community Professional
Correct answer by Peter Grainge | Adobe Community Professional

Adobe are now aware of this but I don't know when it will be fixed. Meantime I understand that if the # symbol in Word is replaced with %23, the import will have a working link.

Sorry but that's the best I can offer.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

TOPICS
HTML

Views

208

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

URLs with # is imported empty in RoboHelp

Community Beginner ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I am using RoboHelp 2019 Update 7 (14.0.7.004).

Try to create a word file and use hyperlink that contains '#' inside it (ex: Michael Collins (astronaut) - Wikipedia ).

Import the word file in RoboHelp and notice that the hyperlink is become empty, repeat the steps but remove the '#' from URL and notice how it is imported correctly

i think this is a bug please advice.

Adobe Community Professional
Correct answer by Peter Grainge | Adobe Community Professional

Adobe are now aware of this but I don't know when it will be fixed. Meantime I understand that if the # symbol in Word is replaced with %23, the import will have a working link.

Sorry but that's the best I can offer.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

TOPICS
HTML

Views

209

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 10, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Using the same version I created a document with the link lifted from the address bar in Wikipedia. The image shows the link after import and with Preview selected as above, the link opens.

link.png

Try with a new project and use all the default settings. Did you copy and paste the link?


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Community Beginner ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I tried it in a new blank project with default settings, i am trying to attach the used word file but i can't find a place to attach it here.

Can you send me your email to send you the word file i used?

The word file used look like this image:

robohelp_word_file.png

and the robohelp html file after import look like this:

MicrosoftTeams-image.png

notice how the href attribute is empty.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

See the contact page on my site. It's OK to send just the document direct.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Community Beginner ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I sent the document to your email.

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

It is importing fine for me.

link2.png

The steps for importing are described in the RoboHelp Reimagined sample project but if all you did was point to this document and leave all settings untouched, I can't see why it is failing for you.

Where is your project located and what is your operating system?


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Community Beginner ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

OS: Windows 10

default project location on c drive.

I am using RoboHelp classic, could this be the reason?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Quite possibly using Classic is the cause. You hadn't said which version you were using and my screenshots show I was testing in 2019 new. Please make that clear in future posts.

It is failing for me too. I will see what I can find.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

It seems to be a bug and it also occurs in 2017.

The only workaround I can suggest for now is to add the link between the quotes in a href=""

I hope there aren't too many.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Community Beginner ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am sorry for that it was my fault.

Can you add a bug to your database so it can be fixed in future releases.

Many Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jun 10, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I am not Adobe. This is essentially a user to user forum. Normally I would give you a link to report this as a bug but I am liaising with Adobe so hold up until I post back.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 10, 2019 1
Community Beginner ,
Jun 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks Mr Peter for your generous help.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 11, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jun 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Adobe are now aware of this but I don't know when it will be fixed. Meantime I understand that if the # symbol in Word is replaced with %23, the import will have a working link.

Sorry but that's the best I can offer.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 11, 2019 0
Adobe Community Professional ,
Jun 11, 2019

Copy link to clipboard

Copied

It will be best if you report this as a bug.

Please follow this link.

https://tracker.adobe.com


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 11, 2019 0
Community Beginner ,
Jun 12, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Thanks A lot the workaround works great (using %23 seems to be working fine).

Also i have posted a bug to adobe here, please vote if anyone have same issue.

Regards

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 12, 2019 1
Community Beginner ,
Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Related to this issue,

The %23 work around caused us some other issues so we recommend fixing this problem.

Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 20, 2019 1
Adobe Community Professional ,
Jun 20, 2019

Copy link to clipboard

Copied

It might help others to know what the other issues were, both here and in the bug report. Grateful if you could add that.


See www.grainge.org for free RoboHelp and Authoring information.

@petergrainge

www.grainge.org for free RoboHelp & Authoring info. Use the blue Reply button at the top to help me help you.
The black Reply link nests replies and they sort out of order.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 20, 2019 0