• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Weird normals when painting/fill normals

Community Beginner ,
Apr 06, 2023 Apr 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello, I was wondering if someone know what goes wrong here ? Seems like my normals are flipped or somthing ? Like if I don't touch the normal bake I get no problems. But when I use a fill on the normal. I get this weird result ?
Normals.pngNormalsFill.pngBaked_normals.pngScreenshot 2023-04-02 at 17.15.40.png

Bug Unresolved
TOPICS
Baking , Bugs & Crashes

Views

171

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Apr 06, 2023 Apr 06, 2023

For some reason your normal channel on your fill is set to grey rather than colour.

Can you delete the fill layer and check in Texture set settings > Channels  that the Normal channel is set to an RGB rather than greyscale option. Then add the fill layer again

 

Dave

Votes

Translate

Translate
3 Comments
Adobe Employee ,
Apr 06, 2023 Apr 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello @Mulhuijsen,

 

This is definitely unusual.

 

Would you mind sharing your substance project with me (and the High-Poly), so I can take a deeper look? You can send it to me privately at cdellenbach@adobe.com

 

Best regards,

 

Cyril Dellenbach (Micro) | QA Support Artist | Adobe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Apr 06, 2023 Apr 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

For some reason your normal channel on your fill is set to grey rather than colour.

Can you delete the fill layer and check in Texture set settings > Channels  that the Normal channel is set to an RGB rather than greyscale option. Then add the fill layer again

 

Dave

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Apr 07, 2023 Apr 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi @Cyril Dellenbach & @davescm, thanks for you're replies! 

What @davescm said seemd to be the problem 😄 so it works now, thanks alot!

Screenshot 2023-04-07 at 16.04.09.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Resources