• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Baked maps breaking and missing parts

Community Beginner ,
Feb 27, 2024 Feb 27, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Im haveing this issue where parts of my baked maps have missing parts. (see screen shots bellow)

 

UV.pngThickness.pngNormals.pngRegular.pngWorld Space.png

TOPICS
Baking , Discussion , UV Tiles

Views

111

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Feb 29, 2024 Feb 29, 2024

I found the issue. As strange as it is.

In blender the mesh itself was not center in the scene. it was off to the side by 10m. for some reasion this causes the bake to go wrong.

 

Intresting that substance cares about that.

Screenshot 2024-02-29 155509.pngScreenshot 2024-02-29 155534.png

Votes

Translate

Translate
Community Beginner ,
Feb 27, 2024 Feb 27, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Forgot to add bake settings.

BlindX_0-1709064640925.png

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Feb 28, 2024 Feb 28, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hello @Blind^.X,

 

Just to be clear, you're not using any High Poly model? If so, that's probably the issue. If not, can you send me the .SPP file at cdellenbach@adobe.com and a link to this thread? I'll investigate on my end.

 

Regards,

Cyril Dellenbach (Micro) | QA Support Artist | Adobe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 28, 2024 Feb 28, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Its high poly only. i have never used high to low poly baking in past 5 years i have used substance. It has never caused me any issues until today.

 

I sent you an email with the file as requested.

 

Thank you for taking the time to check it out 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 29, 2024 Feb 29, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I found the issue. As strange as it is.

In blender the mesh itself was not center in the scene. it was off to the side by 10m. for some reasion this causes the bake to go wrong.

 

Intresting that substance cares about that.

Screenshot 2024-02-29 155509.pngScreenshot 2024-02-29 155534.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 01, 2024 Mar 01, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

It shouldn't but that's indeed interesting...

 

Thanks for letting me know.

Cyril Dellenbach (Micro) | QA Support Artist | Adobe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources