• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Can't import FBX without seems

New Here ,
Oct 27, 2023 Oct 27, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I am new to Substance Painter so please forgive me. I am having trouble with seems on my FBX meshes. The real issue is that if I import an FBX mesh with all materials(UVs) seperated as their own faces I get a seem, but the UVs show up. If I import that same FBX model, but with all faces merged and the UVs only seperated by materials the seem disapears, but only one of the UVs show up. The rest are blank. I will provide examples of both below. How do I work around this so that I dont have seems and all the UVs show up?

 

Un-merged FBX:

blender_ot7tCTdMY7.gif

(FBX unmerged with mats showing in Blender)

Adobe_Substance_3D_Painter_TKWMlVi187.gif

(All UVs show up correctly. This is what im looking for.)

SplitFaceSeemsinSP.png

(But there are seems between the faces in SP. I want to avoid this.)

 

Merged FBX:

BlenderMergedFBXwithMats.png

(FBX merged, single object, with mats showing in Blender)

MergedFaceSmoothSP.png

(On import of the FBX there aren't any seems. This is what im looking for.)

Adobe_Substance_3D_Painter_VP7KKduY5t.gif

(But only one of the UVs show up. I want to avoid this.)

 

If you have any idea what the issue is, I'd greatly appricate the help, Thanks!

TOPICS
Import & Export , UV Tiles

Views

100

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

New Here , Oct 27, 2023 Oct 27, 2023

I managed to figure it out. It was just because I had diffrent names for the UV maps in Blender for each object before I joined them. If you have this issue just make sure that all the UV map names match before joining.

Votes

Translate

Translate
New Here ,
Oct 27, 2023 Oct 27, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

I managed to figure it out. It was just because I had diffrent names for the UV maps in Blender for each object before I joined them. If you have this issue just make sure that all the UV map names match before joining.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources