Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Edges in SP

New Here ,
Jul 11, 2021 Jul 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hello guys. I m a newbie in Substance Painter. I created a model in Blender and then I exported it to Marmoset. After that I exported it to Substance Painter. In Blender and in Marmoset model was ok but in SP strange edges appeared. That s my question: How to fix it?

TOPICS
Bugs & Crashes, Discussion, UV Tiles

Views

32

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Jul 11, 2021 Jul 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Without seeing the mesh the first things to check are as follows:

1. Don't import anyting with NGONs into Painter, convert to tris prior to import.

2. Check your UVs, using modifers on export from Blender can cause bad UVs. Example would be the bevel modifer as the topology changes and wont match your unwrap.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 11, 2021 Jul 11, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi bro. Ty for help. Idk what did I do but there is no more edges ahaha

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources