• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Issues when baking (odd spots, artefacts)

New Here ,
May 26, 2023 May 26, 2023

Copy link to clipboard

Copied

EE76394C-0364-4749-AB54-F842913E63D7.png

080D9421-AC1B-44EC-9D65-56C2F2120D91.png

5CEFB8E7-DBA0-4CB4-B4B1-E5948430B410.png

65E16FD8-3D1E-4036-87CE-5E7F7E54D28A.png

CEDF4D3B-27D5-4EF7-B0C3-50A2DD5ADB7A.png

17AD34BA-18AB-4780-AC70-7BBFEE51D971.png

I have issues when I’m baking my 3D model from Maya. Map resolution 1024

 

•The UV’s are good, with space in between.

 

•cut the UV’s differently

 

• adding material to each object

 

•adding a cage

 

•separate parts in Maya export and then project configurated the “exploded” fbx file to bake and see if that helped.

 

I am confused and hoping someone can spot my mistake(s)?

(Last pic is the AO)

TOPICS
Baking , UV Tiles

Views

144

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 26, 2023 May 26, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello @NyanKub,

 

Thanks for the message,

 

My first guess would be the Max frontal distance. Have you already tried to increase the native numbers? If this still doesn't work, I'd love to take a look at the project. Would you mind to send me the assets, so I can take a deeper look?

 

Let me know,

 

Cyril Dellenbach (Micro) | QA Support Artist | Adobe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
May 29, 2023 May 29, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello Cyril,

 

Yes, i have already tried to play with the frontal distance without results and native numbers. I would appreciate you for taking a look at it.

 

Best regards,

Jolie

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
May 30, 2023 May 30, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi @Jolie Kubini22415511wkfm,

 

Unfortunately, I wasn't able to reproduce the issue.

 

CyrilDellenbach_0-1685450383985.png

 

Did you use a High Poly mesh? Did you use exactely the same asset you sent me? Which Substance 3D Painter version are you using?

 

Keep me updated.

 

Cyril Dellenbach (Micro) | QA Support Artist | Adobe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 07, 2023 Jun 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

i did not use a high poly mesh. it is the exact same asset sent as i used. I am using the newest substance painter verison. thanks a lot for trying

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources