• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Issues with Baking

New Here ,
Oct 17, 2022 Oct 17, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi there, I am trying to bake my high poly model details into my low poly model but I am facing a problem where its not properly baking my details into my low poly model as you can see near the wheels. Can someone help meout here

TOPICS
Baking

Views

59

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 18, 2022 Oct 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Have you tried changing the baking settings? 

Especially the front and rear distance?

GeoffroySC_0-1666081939864.png

Thank you,

Geoffroy SC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 18, 2022 Oct 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

Yes I have tried that i have tried 0.04, 0.05, 1 but the problem continues

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 18, 2022 Oct 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Could you show your high and low poly in the same scene? 

Have you set up a good nomenclature for each part of your mesh in order to bake by mesh name?

thank you,

kind regards,

Geoffroy SC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 18, 2022 Oct 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

No I haven't named the mesh properly but here is an image of my high and low poly model in same scene i have moved the high poly aside so that you can clearly see

Arpit24808636nxqs_0-1666094063961.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 18, 2022 Oct 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I would recommend going through the process of naming each part properly to bake by mesh names. You could at least start with a small portion of your project to test if it solves your issue. 

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 18, 2022 Oct 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Okay I will try that and get back to you

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources