• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Sampler to Painter, no color,

Participant ,
Mar 09, 2023 Mar 09, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

This is the first time I'm facing this problem :

colors are gone when I export from Sampler to Painter. 

Sampler_Source.png

Usually, it works, but I've tried three versions, for building the embroidery, nothing works. I've exported the file as bitmap and reloaded it in Painter... it remains the same. Of course I've checked the maps, disabled and re-enabled... nothing.

After several attemps with no avail, I have no idea where it comes from.

TOPICS
Bugs & Crashes , Discussion , Import & Export

Views

185

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Participant , Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

UPDATE :

After new export, be it with SRGB or RAW profile, it works. Between the new picture and the old one, Notepad shows differences in the XML formating.

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi again @arthenics,

 

I'm afraid I'll need more informations to give you a proper help. Do the exported bitmaps had colors ? What was your workflow precisely and what where you trying to achieve ?

 

I am pretty sure we can get to the bottom of the problem with a bit more infos.

 

Best regards,

 

Cyril Dellenbach (Micro) | QA Support Artist | Adobe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hello,

 

Well, that's the problem, there's no fancy at all. Usually it works. I'm following the video tutorial about Emboidery from the official Substance Youtube channel.

I'm loading the picture in Sampler, I add the embroidery and send the result to Painter as it usually works.

 

The only different thing is my png, used in Sampler, have been generated from Substance Designer. But even modified and reexported with Gimp, only with this pattern I have a problem. I've tried again, that's not my workflow. With this picture as base pattern, Sampler to Painter doesn't work properly.

honeycomb_output.png

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 10, 2023 Mar 10, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

UPDATE :

After new export, be it with SRGB or RAW profile, it works. Between the new picture and the old one, Notepad shows differences in the XML formating.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources