• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Symmetry Settings not Working.

New Here ,
Oct 04, 2021 Oct 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I've been following through on the Substance Painter 2021 Getting Started Tutorial - Part 03. The problem occurs when he introduces the viewer to radial symmetry. Whenever I try to hover or click on the symmetry settings, it briefly pops up then disappears. What is happening? How do I fix this?

TOPICS
Bugs & Crashes

Views

3.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Oct 07, 2021 Oct 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

same with me. symmetry options not active or greyed out.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 12, 2021 Oct 12, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same here. My version is 7.2.3 on Windows 10 Pro 20H2.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 22, 2021 Oct 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I had the same issue. Save your project and restart Substance painter and load your project again.It may solve this issue. And remember restart is always the quickest fix method. 😄

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 13, 2021 Nov 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Same Issue I have on version 7.3.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 14, 2021 Nov 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please fix this, and also stencils not working for me. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jul 14, 2022 Jul 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello,  

I'm encountering the symmetry tool setting panel greyed out and inaccessible on OSX with a M1 mac:

Substance 3D Painter, version 8.1.1
Build 1736 - cc21af9a095e8e113192710615ddad6d929df9fc

 

Is there a beta version to try with this working?

Thanks.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 06, 2022 Nov 06, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I am working Windows 10 now and haven't experienced the issue or issue with the symmetry tool. Thanks. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 08, 2022 Aug 08, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Have the same symmetry setting problem. My operation system is mac os with Intel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Aug 30, 2022 Aug 30, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Still having this same issue... 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 14, 2022 Oct 14, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Same issue on 8.2.0 build 1987 on an M1 Macbook Pro

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Oct 18, 2022 Oct 18, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

Would you mind sharing screenshots of your issues? 

Could you also verify that you are on a paint layer and not on a fill layer? 

I have looked at every version of Painter from 7.4.3 on both Mac and Windows and I don't see the issue, would you mind sharing logs (Help>Export a log...) to see if your issue might be related to a specific config? 
Thank you,
Kind Regards,

Geoffroy SC

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 20, 2022 Nov 20, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Me too... plz fix this problem!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 21, 2022 Nov 21, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi, without more context on the issue (such as screenshots, logs, etc.)  I can't provide any support. 

Thank you,

Regards

Geoffroy SC

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Resources