• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers

Blank Viewport

New Here ,
Mar 28, 2022 Mar 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

A few months ago I had the free trial version of Adobe Substance Stager and it worked fine. We recently decided to purchase the Adobe Substance plan, but now Stager no longer works on my computer. Whenever I open Stager, the viewport only shows a blank black screen. The toolbars are visible and working, but if I drag an object or material into the viewport, nothing happens. Also, I can only close the program by ending it via task manager.

Screenshot 2022-03-28 155329.png

I am on a Windows 10 Home XPS 8900 with 16GB RAM and an Intel Core i7 processor and a Nvidia GeForce GT 730 graphics card with the Game Ready driver (there are no Studio Drivers available for this card). The Nvidia driver is up to date; Stager is up to date. I have tried uninstalling and reinstalling Stager multiple times, as well as trying older versions of Stager in case it was a problem with a recent update. 

 

I am not sure if this is a compatability issue with my graphics card (which is rather old) or what. Any help/info is appreciated!

TOPICS
Issue

Views

263

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Mar 28, 2022 Mar 28, 2022

Hi @PechmannMem!  Can you take a look at this support article and try those suggestions first?  If it worked before it should work again!  The most likely candidate in your case may be removing the shader cache.

 

https://substance3d.adobe.com/documentation/sg/stager-viewport-is-blank-225969628.html

 

Likes

Translate

Translate
Community Expert ,
Mar 28, 2022 Mar 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hello, i think your graphic card is too ligh if you have a look at the system requirements the minimum for the GPU is GTX 1060

https://substance3d.adobe.com/documentation/sg/system-requirements-213060284.html

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Mar 28, 2022 Mar 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

Hi @PechmannMem!  Can you take a look at this support article and try those suggestions first?  If it worked before it should work again!  The most likely candidate in your case may be removing the shader cache.

 

https://substance3d.adobe.com/documentation/sg/stager-viewport-is-blank-225969628.html

 

Senior Product Manager, 3D & Immersive

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 29, 2022 Mar 29, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thank you so much!! Setting the preferred graphics card fixed the issue and Stager is usable again.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines