What happened to Univers?

New Here ,
Dec 17, 2010 Dec 17, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Recently upgraded to Leopard (Mac) and Univers doesn't appear to be supported. I have hundreds of client documents designed in Univers. Any solutions?

Views

984

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Enthusiast ,
Dec 17, 2010 Dec 17, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Univers has never been bundled with OS X. You don't say what font format your Univers fonts were in, or what OS you were upgrading from, but unless you had something really incredibly odd, the fonts should still be supported in Leopard. Are the fonts installed in a system fonts folder?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 17, 2010 Dec 17, 2010

Copy link to clipboard

Copied

I upgraded from Tiger 10.4.11. The Univers fonts were Adobe Type 1 fonts that I've been using on my Mac for many years with absolutely no problem. I have two internal hard drives on my PPC G5 . . . one 500 Gb with 10.4.11, the other a 500 Gb running 10.5.8. I also have an intel MBPro running Snow Leopard. When I transferred everything from the 10.4.11 HD to the new HD, I then upgraded it to 10.5.8. No Univers. Then I copied all the Univers fonts (ScreenFonts, plus PS Type 1 outlines) from the 10.4.11 HD to a flash drive and copied them to the 10.5.8 drive. Using Font Book, I tried to install them, and I couldn't do it. The outlines are "greyed" and when I call up the screen font (188Kb) nothing happens. There's another file Univers (supposedly a suitcase that's only 4Kb) that I try to install, but I'm given a warning that it may be damaged. Fonts are not in a system folder.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 17, 2010 Dec 17, 2010

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Problem seems to be solved. I restarted the 10.5.8 HD in Safe Mode and cleared my font cache. All seems to be working now.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines