Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Inconsistent Continue button function when Retake Quiz button is present

Explorer ,
Aug 31, 2010 Aug 31, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Hi, I am using Captivate 4 on a Win7 computer.  My problem is this.  I have setup a 10 question quiz at the end of my module.  On the results page (slide 37), I have a Review Quiz button, a Retake Quiz button, and a Continue button.  The user can retake the quiz if she/he likes, but, regardless of whether the user passes or fails the quiz, they are to hit the "Continue" button which should jump to one of two slides (slide 38 for "Congratulations" or slide 39 for "Sorry, you did not pass") and then it is to automatically continue to the next slide that says "Thank you" (slide 40) and then the Captivate module is to close automatically.  That's what is supposed to happen, and some of it does.  However, here's what does happen.  If the user passes the quiz and clicks the "Continue" button, everything works perfectly.  But, if the user fails the quiz and clicks the "Continue" button - nothing happens. The "Continue" button fails to work.  You click on "Continue" and nothing happens.  It just stays on the results page.  The slider does not advance either.  However, if I delete the "Retake Quiz" button, then the "Continue" button works perfectly whether the user passes or fails.  What is the fix here?  I'm guessing you might need more information.  I'l supply what I think might be relevant, below.

The progression:

Slides 27 - 36 : 10 slides of quiz question (one question per slide)

Slide 37 :  Results page

Slide 38 :  "Congratulations" slide for passing

Slide 39 :  "Sorry, you did not complete this course..." slide for failing

Slide 40 :  "Thank you."

Preferences/Quiz/Pass or Fail :

If passing grade: Action: Jump to slide 38

If failing grade: Allow user: 2 attempts

Show Retake Button is checked

Action: Jump to slide 39

Thank you.  Please let me know if you need any more information.

Jorge Gonzalez

Views

1.1K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Aug 31, 2010 Aug 31, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, but you are in the wrong forum; this one is just for discussions on the forums themselves. The Captivate forums are here:

http://forums.adobe.com/community/adobe_captivate

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Aug 31, 2010 Aug 31, 2010

Copy link to clipboard

Copied

Sorry, I was sent this link by an Adobe Chat Support specialist.  I have now started this discussion in the appropriate forum.

Thanks,

Jorge Gonzalez

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Aug 31, 2010 Aug 31, 2010

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks for letting us know! They should NOT be sending people to the Comments forum, but to the top level forum at http://forums.adobe.com

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines