Highlighted

Email access buggy

Adobe Community Professional ,
Jul 27, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I'm sure this has been mentioned before, but email access to these forums (I use mainly the InDesign forums) is poorly supported. Often trying to replay via email results in a blank post. Also, questions posed via email cannot be marked as answered.

If you know of anything I can do to improve the user experience on my end, I would be happy to know what it is.

Thanks.

Ariel

Windows 7 Ultimate, 6GB, with Mozilla Thunderbird for the emailing, and usually IE for browsing.

Views

2.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Email access buggy

Adobe Community Professional ,
Jul 27, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I'm sure this has been mentioned before, but email access to these forums (I use mainly the InDesign forums) is poorly supported. Often trying to replay via email results in a blank post. Also, questions posed via email cannot be marked as answered.

If you know of anything I can do to improve the user experience on my end, I would be happy to know what it is.

Thanks.

Ariel

Windows 7 Ultimate, 6GB, with Mozilla Thunderbird for the emailing, and usually IE for browsing.

Views

2.5K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jul 27, 2012 0
Adobe Employee ,
Jul 27, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I haven't seen the issue of blank posts when replying via email (I am replying to this via email). Can you give us steps to reliably reproduce or examples of email replies that came through blank to see if there might be something in the email (formatting, quoting the previous message, etc.) that might be causing the text to be lost?

Thanks!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 27, 2012 0
Adobe Community Professional ,
Jul 27, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I've got to break for Sabbath, but here's quicky...

For this response I clicked on "reply", deleted everything in the

message, and wrote. This usually works.

In this next response, I will click on "reply all". That usually results

in a blank post.

In the response after that, I will click on "reply", but not delete the

quoted message. That usually also results in a blank post.

Thanks,

Ariel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 27, 2012 0
LEGEND ,
Jul 27, 2012

Copy link to clipboard

Copied

"Reply" versus "Reply All" are functions of your email software.

The forum software has almost no control over what they do.

It sounds like your software is ignoring the Reply-To field in the

"Reply All" case, which is not standards-conformant behavior.

What is your email software?

And what is the destination address of the email-in-composition after you hit "Reply All" before you hit "Send"?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 27, 2012 0
LEGEND ,
Jul 27, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Arïel wrote:

In the response after that, I will click on "reply", but not delete the

quoted message. That usually also results in a blank post.

That is actually good!  You don't believe how many times a day moderators have to remove email addresses from message headers that are sent back to the forum.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 27, 2012 0
Adobe Community Professional ,
Jul 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi John,

I think I mentioned in the first post that my email software is Thunderbird.

When I hit reply all, the to field gets this:

jive-173016092-8oam-2-2q8lc@mail.forums.adobe.com and a cc field gets:

John Hawkinson <forums@adobe.com>

Thanks,

Ariel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 29, 2012 0
Adobe Community Professional ,
Jul 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi Pat,

I do believe that the moderators job is taxing. Nevertheless, creating

a blank post when the previous message is quoted is simply symptomatic

of a more general problem. I don't think that is good myself.

Thanks,

Ariel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 29, 2012 0
Adobe Community Professional ,
Jul 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

In the following message, I will try to include some basic text

formatting (bold, larger font size). Then after that, I will send a

message with an HTML table in it. Let's see if they get through.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 29, 2012 0
Adobe Community Professional ,
Jul 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 29, 2012 0
Adobe Community Professional ,
Jul 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 29, 2012 0
Adobe Community Professional ,
Jul 30, 2012

Copy link to clipboard

Copied

So, that seems to indicate that ANY text formatting and/or tables included in the message body results in a blank post on the forums.

Thanks,

Ariel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 30, 2012 0
Adobe Employee ,
Jul 30, 2012

Copy link to clipboard

Copied

That looks like the To: field is correct. The CC: address isn't a valid email, and probably just gets lost in the ether.

I'll find more information about formatting email messages.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 30, 2012 0
Adobe Employee ,
Jul 30, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I've been testing replies from gmail and outlook. In both cases the formatting was stipped out, but the text was still there. More testing to come.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 30, 2012 0
Jul 30, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Replying from the forum to generate an email to reply to.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 30, 2012 0
Adobe Employee ,
Jul 30, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Reply via Outlook.

This line is bold

This line is red

Did this come through?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 30, 2012 0
TᴀW LATEST
Adobe Community Professional ,
Jul 30, 2012

Copy link to clipboard

Copied

The text came through, but without formatting.

By the way, I'm using Thunderbird version 11.0.1

Thanks for trying to sort this out.

Ariel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 30, 2012 0
Adobe Community Professional ,
Jul 27, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 27, 2012 0