Highlighted

Valid links pasted into forum posts are broken upon posting

Adobe Community Professional ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Is this a known issue?

I create a post with a link

Say http://forums.adobe.com/ideas/1706

All works fine.

I edit the post (not touching the link), and re-post it

the link becomes  http://forums.adobe.com/ideas/http://forums.adobe.com/ideas/1706 (bad link)

Edit: even pasting a good link into a post http://forums.adobe.com/ideas/1701

shows up as http://forums.adobe.com/ideas/http://forums.adobe.com/ideas/1701

Views

3.2K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

Valid links pasted into forum posts are broken upon posting

Adobe Community Professional ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Is this a known issue?

I create a post with a link

Say http://forums.adobe.com/ideas/1706

All works fine.

I edit the post (not touching the link), and re-post it

the link becomes  http://forums.adobe.com/ideas/http://forums.adobe.com/ideas/1706 (bad link)

Edit: even pasting a good link into a post http://forums.adobe.com/ideas/1701

shows up as http://forums.adobe.com/ideas/http://forums.adobe.com/ideas/1701

Views

3.2K

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 29, 2012 0
Most Valuable Participant ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I clicked every one of your links, and all resulted in errors

Anyway... I post a LOT of links in the various Premiere forums, and have never had the problem you describe

I am on Windows 7 and use Internet Explorer 9

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
Adobe Employee ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I don't think I've seen that before.

Testing:

http://www.adobe.com

http://forums.adobe.com/ideas/1706

I'll come back and edit in a minute...

I have now edited this message. Did the links change?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
Adobe Employee ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Yes, the forum one did. The external link didn't break

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
LEGEND ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I have not encountered this problem on Chrome on PC.

I also use lots of links, and usually embed them, though have also posted just the link. This is for both Adobe links (usually Adobe KB Articles, or Forum Articles/Threads), though not always, such as for utilities, like ImgBurn, MediaInfo, G-Spot, etc.

The only trouble, that I have seen, was when I forgot to embed the link - that is obviously not an Adobe Forum issue, but a personal one...

Hunt

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
LEGEND ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I have just gone back and edited a post (the last one) here: http://forums.adobe.com/message/4526421#4526421

It did NOT break the Adobe forum links.

BTW I always paste links into the post and don't embed them.

Original post and editing done on Chrome on Mac OS 10.6.

Niall

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
LEGEND ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I have tested a link to our site at this thread: http://forums.adobe.com/message/4522166#4522166.

Editing the post did not break the link.

????

Niall

Using Chrome on Mac OS 10.6

Message was edited by: Niall O\'Donovan

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
LEGEND ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Editing this post: http://forums.adobe.com/message/4519129#4519129 using IE9 on Windows 7 did not break the external link.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
LEGEND ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Finally, editing the last post of this thread: http://forums.adobe.com/message/4163458#4163458 using IE9 on Windows 7 did not break the Adobe forum link.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
LEGEND ,
Jun 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Good testing and results.

Though I do not edit links THAT often, there ARE times, when I do (just today once), and have not had an issue from the IE7 days, or with Chrome.

However, will keep an eye opened to the possibility.

Thanks,

Hunt

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 29, 2012 0
Most Valuable Participant ,
Jul 03, 2012

Copy link to clipboard

Copied

It's an issue we're aware of, and relates to the automatic recognition of internal vs. external links in the forum software. I hope it'll be fixed soon, but can't guarantee anything.

Meanwhile, if you edit a post which contains a plain text internal link with a message ID hashtag, remove it - so a URL such as

http;//forums,adobe.com/message/123#123

will become

http;//forums,adobe.com/message/123

The forum engine will put it back when it re-parses your edited message. If the link was created using the link tool in the editor, it will not be re-parsed so you don't see any duplication of the hashtag - the bug only affects plain text URLs.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 03, 2012 0
LEGEND ,
Jul 03, 2012

Copy link to clipboard

Copied

That's funny Dave, because all of the links I have posted/edited are plain text links, pasted directly into the message.

Here is a current thread, as an example. I have copied the title of the thread from the alternative menu: "copy link address".

When I paste it into this message, it comes in with the hash tag, which I have always left in place. Eg "http://forums.adobe.com/message/4525500#4525500".

http://forums.adobe.com/message/4525500#4525500

I will come back in shortly and edit the message, leaving the hashtag in place.

Niall

I am editing the message to see if it changes the original pasted link.

Message was edited by: Niall O\'Donovan #1

Nope, pasting the link as plain text and then editing the post, does not seem to corrupt the link (at least here anyway).

Message was edited by: Niall O\'Donovan #2

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 03, 2012 0
Most Valuable Participant ,
Jul 07, 2012

Copy link to clipboard

Copied

If a link has been pasted that way it'll keep the tags, so the filter won't react. As you can see your earlier edited posts were corrupted.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 07, 2012 0
LEGEND ,
Jul 08, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Hi Dave,

From where I am sitting, none of my links in edited post are corrupted. They are all still fully functioning, including internal ones. They all open in new tabs, without any difficulty.

Google Chrome1.png

The joys of the interwebs 😉

Niall

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 08, 2012 0
Adobe Employee ,
Jul 10, 2012

Copy link to clipboard

Copied

It looks like this only affects links to Jive Ideas, but not to discussions or documents. Still working with Jive on it.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 10, 2012 0
LEGEND ,
Jul 10, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I just saw it happen with one of SSprengel's posts.  Here's a screenshot.  Note the difference between the displayed link and the link in the status bar of my browser...

LinkAndHover.png

-Noel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 10, 2012 0
Adobe Employee ,
Jul 10, 2012

Copy link to clipboard

Copied

That looks normal. Did the link work?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 10, 2012 0
LEGEND ,
Jul 10, 2012

Copy link to clipboard

Copied

No, it doesn't look normal and no, it didn't work.  Note that there are TWO hashtags in the URL as shown on the status bar (3 red arrows).

Edit:  Perhaps you don't understand that the URL shown in the status bar at the bottom is the actual URL, and it's brought up by hovering over a link.

-Noel

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 10, 2012 0