• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

2020 slow edition with 4K MP4 files

New Here ,
Nov 25, 2019 Nov 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hello guys

 

I have a AMD 3900X 

32gb 3300 Ram

AsRock X570 Pro4

and a Nvme 1tb Crucial p1 ct1000p1ssd8

 

I use a Sony A7III and record 4k 30fps 60mbs files. But i have such slow playback in the edition , to the point i rader use the laptop with a i7 8750h then the desktop. I started using proxys files for the first time but for me thats not a solution and only slow down my edition , traying to attach heach proxy files 

 

Any update or any thing im missing here?  or Davinci resolve solves the problem?

 

Thanks

 

 

[Moderator note: moved to Vido Hardware forum to try to get assistance for this user.]

TOPICS
Hardware or GPU

Views

589

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Nov 25, 2019 Nov 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I'll send you a PM

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 25, 2019 Nov 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi,

I'm having a similar problem with 4k DJI drone and Sony FS7's footage. Does Premiere have a slowing problem when a large number of files are added to the project? I'm using a Late2015 imac with  AMD Radeon R9 M395X 4 GB. I'm connected to a NAS via an ATTO Thunderlink 10GB box. I'm getting close to  900MB/S. My current project has about 6000 clips in it and it's running very poorly. Sometimes takes up to 3 or 4 seconds for a frame to update and playback without rendering into 1080HD is impossible. Any thoughts?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 25, 2019 Nov 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Bryant,

Your 6th gen CPU is not meeting system requirements for 4K workflow. You need to transcode or create proxies for a smoother workflow. Otherwise, you need a new computer. You cannot swap out CPUs in a Mac, as you probably know.

 

Being connected to your media remotely is also probably not helping matters, it actually sounds like the heart of your performance issues.

 

You might conider moving these files to a high speed internal SSD for better performance for native and preview files, as a test. Then, report back. Your NAS might be causing issues and either needs tuning or is the wrong setup for your needs. However, save that issue until after you test the media locally of a Thunderbolt 2 or 3 connected SSD.

 

Regards,
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 25, 2019 Nov 25, 2019

Copy link to clipboard

Copied

GMCE,

Use ProRes for your proxies and not H.264. Report back after trying this.

 

Thanks,
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 26, 2019 Nov 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

thats the thing , i dont whant to use Proxies, it makes my work flow so much slower. 

And by the way did a update on the RTX 2070 im using and now i cant se nothing in the preview, all black

trying the studio drivers and see if that solves the problem

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 26, 2019 Nov 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I hear ya, GMCE! Who wants to make proxies if you have a pretty awesome system to begin with? Thing is, these Intel CPUs have an iGPU which provides Quick Sync decodes. This makes it a lot more viable for 4K Long GOP workflow. What GPU are you running? NVIDIA? That may explain things a little, if so.

 

Thanks,
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 27, 2019 Nov 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

  I'm running a 2070 RTX tough all of my configuration would give me a great editing computer, but i guess i has wrong , any chance for a future update ?  

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Nov 27, 2019 Nov 27, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Black screen? Something's up. If you go to Help > Compatibility Report, does it turn anything up? 

 

Thanks,
Kevin

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 28, 2019 Nov 28, 2019

Copy link to clipboard

Copied

had to instal a old Nvidia drivers dowgrade 😞 just tryd my laptop and it feels faster the edition. This shod not apen

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 26, 2019 Nov 26, 2019

Copy link to clipboard

Copied

The choice of proxy preset for playback is crucial ... one of the small-frame-size Cineform presets that matches your aspect ratio would be the best for playback. Completely avoid any H.264 proxy preset ... that's long-GOP which is probably why you need to proxy your original media in the first place.

 

Neil

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 28, 2019 Nov 28, 2019

Copy link to clipboard

Copied

On the LGG forum, primarily colorists, there's a long thread about the current Nvidia drivers to use in Resolve  ... and the one that works is a couple versions "old".

 

Tis Life.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 29, 2019 Nov 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

hello...can you tell me witch version of the driver?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 04, 2019 Dec 04, 2019

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

just installed my old GTX780 and the problem persist and same playback lag, same render speed. So i think its not the GPU falt , but somthing to do with drivers of the motherboard...HELPPPPP

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Nov 29, 2019 Nov 29, 2019

Copy link to clipboard

Copied

I know it's a Studio driver ... ah, found it ... with Resolve, a couple heavy colorists say right now use nothing past 431.86.

 

Neil

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 02, 2019 Dec 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

thanks going to tray that now...i will let you guys know if it works

Just made a test agenst my laptop withe a i7 8750h and a 1050Ti

Laptop render same project in 1:20sec

The pc Did in 2:58sec 

 

Not normal at all for a 12 core and a 2070rtx

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 02, 2019 Dec 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

nop...Same results I'm wasting so much time in this. Its really frustrating for me to keep working with Adobe software this way

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Dec 02, 2019 Dec 02, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Problem still pressist , wasting so much time traying to solve this problem 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines