Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Color/transparency bug on sharing prototype in XD

New Here ,
Mar 10, 2021 Mar 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Having some strange bug while sharing prototypes after last update

Original design vs shared link

bug.jpg

TOPICS
Design, How to, Prototyping, Share or publish

Views

741

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Apr 04, 2021 Apr 04, 2021
Hi there, I am also able to see the design fine at my end on a windows machine. Have you tried to open the link on your mobile phone and see if it's working fine or may be on a different machine? We will try our best to help. Thanks, Harshika

Likes

Translate

Translate
Adobe Employee ,
Mar 10, 2021 Mar 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Sorry for the inconvience you are facing. I would need some more information about the issue:

1. Which OS are you using? Mac or Win.

2. Is it in all browsers or in only a specific browser?

3. Would you please send us the prototype link and the file if possible. It will help us understand the issue better.

 

Regards,

Jagriti Kashyap

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 10, 2021 Mar 10, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi, thanks for quick reply

1. Windows

2. Chrome and Edge

3. https://xd.adobe.com/view/2f653a87-5d58-48bf-8714-769b83b5e3d8-7a36/

 

I think, shadows on components may be causing this bug

Thanks 🙂

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 14, 2021 Mar 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This has been around for a while. Seems that it happens on certain browser / hardware combinations. If you copy these artboards to a new file and make a new prototype, do you still get the problem, or is it limited to just this file / prototype?

 

What made you think it's caused by shadows? Did you do some experiments to test that out?

 

I personally see no issue in the prototype you shared on Windows 10 / Edge.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Mar 15, 2021 Mar 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Win 10/ Chrome/Edge

 

If you copy these artboards to a new file and make a new prototype, do you still get the problem, or is it limited to just this file / prototype?

Still have this problem

What made you think it's caused by shadows? Did you do some experiments to test that out?

Just a presumptions - it started after making an overlaying screen with shadow.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Mar 15, 2021 Mar 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I can see correct design with Opera and Edge.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 04, 2021 Apr 04, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

I am also able to see the design fine at my end on a windows machine. Have you tried to open the link on your mobile phone and see if it's working fine or may be on a different machine?

 

We will try our best to help.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Oct 14, 2021 Oct 14, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I was having this exact problem and it seems that it may be related to the width of the prototype related to the preview window

 

Let me explain.....

When the web window is small enough that that prototype has to be scaled down slightly, it displays perfectly fine

defaultspbh108jm354_1-1634240513076.png

 

however as soon as the width of that preview window is larger than the actual size of the prototype then the issue you were referring to appears

defaultspbh108jm354_2-1634240605448.png

 

I'm not sure what the real fix is for this but I hope it helps!!!!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Oct 15, 2021 Oct 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

You are correct. It's more about the zoom percentage, rather than the width of the browser window. If I'm not mistaken, users have reported that on any percentage other than 100% it looks fine.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines