Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Playhead jumps forward ~5ms after spacebar stop

New Here ,
Apr 15, 2021 Apr 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi!

 

This just started (on Audition 13.x, can't find what exactly it was) and I tried to solve by restaring and upgrading Audition to 14.1--  but still have the same issue. When I stop playback, using Spacebar, the playhead stops and then jumps forward about 5-10ms... barely noticeable but of course when you stop you want to stop... is it trying to do me a favour with some fancy setting here, or is it a bug, and how do I stop it?

 

I've been using Audition for as long as I can remember (on this system and my 11-year-old iMac) without noticing this before. Any advice, cheers.

 

I've also tried playing with the Playback settings, it doesn't seem to be related to the "return playhead" issue, which is all that comes up when trying to google this issue.

 

On Macbook 2019 2.6GHz i7 16Gb OS11.2.3  and Audition up to date 14.1.

TOPICS
Playback, User interface or workspaces

Views

57

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Community Professional , Apr 15, 2021 Apr 15, 2021
On the face of it (and I don't have a Mac) this sounds like a display issue. I don't know how it goes with Macs, but have you checked to see if there's an updated video driver for your machine?

Likes

Translate

Translate
Adobe Community Professional ,
Apr 15, 2021 Apr 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

On the face of it (and I don't have a Mac) this sounds like a display issue. I don't know how it goes with Macs, but have you checked to see if there's an updated video driver for your machine?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 15, 2021 Apr 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Everything's as up to date as it can be, but your idea that it's a display issue has saved the day... gave me an idea that the GPU might be suffering (it shouldn't be but...)... so I turned off the mixer on the second screen, problem went away and playhead stops like my bike on fresh brake pads as it really should.

Thanks Steve!

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Apr 15, 2021 Apr 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Glad to have helped, but I now have this strange vision of Audition tipping you over the handlebars... 😉

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines