P: LR4 RC2 Differences in rendering in Library and Develop modules

16 Votes
Explorer ,
Apr 28, 2012 Apr 28, 2012

Copy link to clipboard

Copied

The rendering of a photo in develop is sometimes less saturated than it is in library.

To reproduce:

Select a CR2 file in library with loupe view on a second monitor.
Switch to develop, the saturation decreases slightly.
Switch to library and the saturation increases slightly.
Switch back to develop and the saturation remains the same
Move the contrast to 10 and then back to 0 and the saturation decreases.

A sequence of screen shots shows the effect.

Bug Fixed
TOPICS
macOS , Windows

Views

26

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , May 29, 2012 May 29, 2012
It looks like this issue has now been resolved with the LR 4.1 release made generally available this evening. Thanks!

Votes

Translate

Translate
33 Comments
New Here ,
May 18, 2012 May 18, 2012

Copy link to clipboard

Copied

With LR 4.1RC2 I noticed very different ( and wrong ) colors on my second monitor in the develop module.

The same monitor does display the pictures with correct colors and contrast in the manage module with loupe view.

I think I got this new "feature" with RC2. RC1 was ok if my memory does not foul me.

System: Windows 7 64Bit

Does anybody else did discover this behavior?

regards

Peter Heuchert

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 23, 2012 May 23, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Lightroom 4.1 Have Problem. in the Second Monitor view mode lost rgb profile

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 23, 2012 May 23, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Since it is solved, what is the solution ? Could anyone share it with the likes of us ? 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
May 23, 2012 May 23, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I expect that "Solved" means that the solution is the internal fix that will be distributed with the next release (either RC3) or final 4.1 - it's only my own interpretation.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 23, 2012 May 23, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Exactly.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
May 23, 2012 May 23, 2012

Copy link to clipboard

Copied

my solution/fix...i got rid of rc2 and went back to rc1 with a little help from victoria brampton...well, until the updates arrive with fixes...

http://www.lightroomforums.net/showth...

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
May 29, 2012 May 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

This is unsatisfactory Adobe. I am not a happy camper. I use 2 displays for my workflow. FIX THIS and GET IT TO US ASAP. Fix the gallery export, slow response of sliders, slow performance in general, etc. You are costing me a lot of time and money. Get it together, please.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
May 29, 2012 May 29, 2012

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
It looks like this issue has now been resolved with the LR 4.1 release made generally available this evening.

Thanks!

Votes

Translate

Translate

Report

Report