P: map navigation erratic

2 Votes
LEGEND ,
Aug 28, 2012 Aug 28, 2012

Copy link to clipboard

Copied

In the map module of Lightroom 4.2 RC, I am finding it impossible to navigate around the map using the small map panel on the left.

If I drag the mouse right or down (east and/or south), the map moves itself right and upwards (west and north) and jumps quite large distances. It is better behaved scrolling north. The map very very quickly which makes it hard to be accurate.

In one example I started here in New Zealand and ten seconds later was showing me Mongolia!

Navigation on the map map works as it did in LR4.1 and does not have these problems.

LR 4.2 RC (released 27th/28th August) on Windows 7 64-bit.

Russell

Bug Fixed
TOPICS
Windows

Views

8

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Adobe Employee , Oct 03, 2012 Oct 03, 2012
To confirm, yes, this has been fixed in 4.2. Thanks, Ben

Votes

Translate

Translate
7 Comments
Participant ,
Aug 28, 2012 Aug 28, 2012

Copy link to clipboard

Copied

OS X 10.8.1

I encountered a similar issue. I tried to drag the focus rectangle in to lower-right diagonal direction and the maps moved in the opposite direction!

Here is a screencast with some of the erratic movements:
http://f.cl.ly/items/2E2Q1r2a0J3p333U...

What's really strange is that recording the screen mitigates the issue!
Recording with Quicktime Player X makes it working perfectly while recording with ScreenFlow make it a bit better. Aliens? 😄

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Aug 28, 2012 Aug 28, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Is it specific to 4.2 RC to you?

I can see the same behavior in 4.0 and 4.1 too.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Aug 28, 2012 Aug 28, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for the report, I am able to reproduce this problem as well, we'll investigate.

-Ben

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Aug 28, 2012 Aug 28, 2012

Copy link to clipboard

Copied

I do not remember having the problem in 4.0 or 4.1.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Participant ,
Oct 02, 2012 Oct 02, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Fixed under 4.2 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
LEGEND ,
Oct 03, 2012 Oct 03, 2012

Copy link to clipboard

Copied

Thanks. Just downloaded 4.2 final and the map navigation back to normal.

Russell

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Oct 03, 2012 Oct 03, 2012

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
To confirm, yes, this has been fixed in 4.2.

Thanks,
Ben

Votes

Translate

Translate

Report

Report