P: Stops working whem moving between Library and Develop

1 Vote
Community Beginner ,
Jul 28, 2017 Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

After upgrading to 2015.12 release on Windows 10, moving between Library and Develop causes Lightroom to stop working and shuts down.  Happens every few seconds.  Using AMD WX7100, with current driver and previous.  Only solution is to turn off gpu processing.

Bug Unresolved
TOPICS
macOS, Windows

Views

28

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
10 Comments
New Here ,
Jul 28, 2017 Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same problem. I installed the Win10 update. Lightroom is slow and does not respond when trying to switch into Develop from Library. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jul 28, 2017 Jul 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

After about 10 Not Responding crashes, I was able to turn off the graphics button under Edit/Preferences

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Contributor ,
Jul 29, 2017 Jul 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Did you update your graphics driver to the latest release? AMD have said they've fixed this.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Advocate ,
Jul 29, 2017 Jul 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Do you need GPU processing? i.e. are you using a 4/5K monitor? If not you won't benefit from it.


Bob Frost

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jul 29, 2017 Jul 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I have the latest Pro driver, just issued, and tried the previous one.  Not sure if AMD fixed this issue on the pro graphics side.  However, this problem started when updating lightroom.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jul 29, 2017 Jul 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Yes, using a 4K monitor

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jul 29, 2017 Jul 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Wanted to roll back to previous Lightroom version, but for some reason, the previous lightroom version is not listed.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Community Professional ,
Jul 29, 2017 Jul 29, 2017

Copy link to clipboard

Copied

Try this Alan https://www.lightroomqueen.com/roll-back-update-previous/
-------------------------------------
The Lightroom Queen - Author of the Lightroom Missing FAQ & Edit Like a Pro books.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Jul 30, 2017 Jul 30, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I was having this issue, then it was suggested to me to turn off the GPU in the preferences, and this seems to have resolved the issue. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Jul 30, 2017 Jul 30, 2017

Copy link to clipboard

Copied

LATEST
I was able to fix the problem by selecting always off in the amd settings for wait for vertical refresh.  So I assume amd has not fixed the pro driver, just the gaming driver.

Votes

Translate

Translate

Report

Report