Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom Classic error

New Here ,
Jan 15, 2021 Jan 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I order Lightroom Classic with the following error. As you move from the library to the development, the application shuts down. There is no error message. The film has all the images, but not it the content area. What is causing the fault?

Regards Hannu5E09

 

Views

152

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Guest
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Moving thread to the Lightroom Classic forum from Using the Community

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please provide the following basic information:

 

Adobe Forum.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The first thing that you should try is to switch off the GPU support from the Lightroom preferences and check if that helps to fix the issue.

Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom.

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/lightroom-gpu-faq.html#troubleshooting

https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/troubleshoot-gpu.html

 

If Lightroom doesn't start correctly the please see "Solution 2" in the document behind the second link.

 

Another step is to try to reset the Lightroom preferences.

https://www.lightroomqueen.com/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

 

If this doesn't help we need more informations about your environment as dj_paige already wrote..

 

To insert screenshots, please use the "Insert Photos" icon in the toolbar, so that we don't have to download them.

insert graphic mini.png 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please post your System Information as Lightroom Classic (LrC) reports it. In LrC click on Help, then System Info, then Copy. Paste that information into a reply. Please present all information from first line down to and including Plug-in Info. Info after Plug-in info can be cut as that is just so much dead space to us non-Techs.

GoldingD_0-1610816340466.jpeg

 

GoldingD_1-1610816340467.png

 

GoldingD_2-1610816340467.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

The first image is from the library space and the second from the development space. After which the Lightroom turns off. Hopefully these will be of some use to the situation. Regards Hannu5E09

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please provide the following basic information:

 

Adobe Forum.png

Also, many of us will not download attachments. Include the screen captures in your reply by clicking on the "Insert Photos" button.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Please post your System Information as Lightroom Classic (LrC) reports it. In LrC click on Help, then System Info, then Copy. Paste that information into a reply. Please present all information from first line down to and including Plug-in Info. Info after Plug-in info can be cut as that is just so much dead space to us non-Techs.

GoldingD_0-1610815756196.jpeg

 

GoldingD_1-1610815756198.png

 

GoldingD_2-1610815756198.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hannu5E09_0-1610860931869.pngHannu5E09_1-1610860996872.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 16, 2021 Jan 16, 2021

Copy link to clipboard

Copied

And, as stated, most members absolutely refuse to open attachments. It is a trust issue, please use the insert photo button instead

 

CreateAPost.png

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 17, 2021 Jan 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Based on your Sys Info, a very old GPU not connected to 4K 

The option to use Graphics Processor is of no use and it could cause problems. Turn it off

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 17, 2021 Jan 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Now I turned it off.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 17, 2021 Jan 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I just tried and the fault did not settle. Still closes the application.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 17, 2021 Jan 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I removed the apps from the machine, but that didn't help either.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jan 17, 2021 Jan 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Ok, new workaround. Previously for MACOS, but I see one Windows OS user did the following to fix buggy LrC v10.1 problem

 

Try rolling back to LrC v10.0

 

https://www.lightroomqueen.com/roll-back-update-previous-classic/

 

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jan 17, 2021 Jan 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

That's what I did on my system, I have a 2015 iMac 27” 5K GPU does not provide any benefit.

 

Regards, Denis: iMac mid-2015, 5K 27”, GPU 2GB, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.6.1, LrC 11.0.1, Lr 5, Ps 23.0,; Camera OM-D E-M1.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 17, 2021 Jan 17, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Thanks GoldingD! Now it works and not turn them off. So the older version helped.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines