Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Lightroom showing other Files than selected in thumbnails

Community Beginner ,
Dec 03, 2020 Dec 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

I have the strange problem that when i click on a picture, it wont show up. I have to switch to develop mode back an forth to make it happen. When i export a picture, it wont export selected, always first of the collection / folder... Very frustrating.

I have attached a video showing the issue. System informations also attached as help.txt

Thanks a lot!


TOPICS
Bug, Import and export, Problem or error

Views

128

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 2 Correct answers

LEGEND , Dec 03, 2020 Dec 03, 2020
Strange indeed. A couple things to try: 1. In Library, go to Grid view by doing the menu command View > Grid. Then restart LR. 2. Try resetting LR's preferences:  https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/ LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help. [Use the blue reply button under the first post to ensure replies ...

Likes

Translate

Translate
Community Beginner , Dec 07, 2020 Dec 07, 2020
Resetting the preferences by holding shift + alt at program launch fixed the issue. 

Likes

Translate

Translate
LEGEND ,
Dec 03, 2020 Dec 03, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Strange indeed. A couple things to try:

 

1. In Library, go to Grid view by doing the menu command View > Grid. Then restart LR.

 

2. Try resetting LR's preferences: 
https://www.lightroomqueen.com/articles-page/how-do-i-reset-lightrooms-preferences/

LR sometimes soils its preferences file, and resetting it can fix all sorts of wonky behavior. That article explains how to restore the old preferences if resetting doesn't help.

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 07, 2020 Dec 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

At first, thanks a lot for your answer.
Restarting does not help, so i will try to reset the pref file - hope this will fix it!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Dec 07, 2020 Dec 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Resetting the preferences by holding shift + alt at program launch fixed the issue. 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Dec 07, 2020 Dec 07, 2020

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Glad you got it resolved. It's unfortunate that after all these years Adobe still hasn't fixed preferences.

 

[Use the blue reply button under the first post to ensure replies sort properly.]

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines