Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


LR - Display quality between Library and Development

New Here ,
Jan 31, 2021 Jan 31, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hey all, 

I know this kind of issue have ever been treated but I didn't find any good answer.
When I'm in Library, I've got no problem but when I switch to Development some kind of artefact (look like a bad JPG compression) appear. I know it could come from my graphic card because when I switch GPU off, I've got same issue in Library.
How can I prevent it in Development ? (I've had it before)
LIBRARY.PNGDEVELOPMENT.PNG
Thanks all.

TOPICS
Bug, Performance, Problem or error, Windows

Views

124

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Feb 01, 2021 Feb 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Sorry that you're seeing a lot of difference between images in Library vs the Develop module with GPU enabled or disabled. 

 

Which version of Lightroom Classic are you using and what is your computer's OS?

 

Lightroom "Develop" module renders the image and shows you the expected or actual image preview. The two modules use a different color space and the only accurate preview is within Develop module at 1:1(zoom) or greater.

 

Calibrating your monitor will definitively make difference to the way images look in both modules. Here's more details on this Why is there a Significant Color Shift between Develop and Library Modes?

 

Let us know the outcome.

 

Thanks,

Akash

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 02, 2021 Feb 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hey Akash and thanks for your help.
I didn't know what you said about render difference between Lib and Dev module.
But I didn't have any problem of color, it's only the quality.
But thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 01, 2021 Feb 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I don't think this has anything to do with the monitor profile or calibration.

Is your graphics driver up to date? If not, update it, and see if that makes any difference.

And does your GPU support full acceleration?

 

image_2021-02-01_154744.png

 

Another possibility is that your develop previews are corrupted.

Try to purge the Camera raw cache, this will delete the previews and force them to be rebuilt.

Edit > Preferences > Performance > Camera Raw Cache Settings > Purge Cache.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 02, 2021 Feb 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

hey Per, 

 

I'll try your both propositions asap.
I know my pb can come for my graphic card, but perhaps do I have a problem with my preview.
Thanks

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 01, 2021 Feb 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

This is seen at 1:1? 

Author “Color Management for Photographers" & "Photoshop CC Color Management"

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 02, 2021 Feb 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Yes thedigitaldog.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Feb 01, 2021 Feb 01, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Are you working with smart previews instead of full raw?

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Feb 02, 2021 Feb 02, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hey Jao, 

 

Not sure to be able to answer it now, I'll try to dod it asap.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines