Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Preset Installation Issue

New Here ,
Jun 25, 2021 Jun 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I'm on the most recent Mac version of Lightroom Classic and I've been banging my head on this for a couple of hours now... I'm not new to this and I've never had this problem, so I'm hoping someone with more experience can help me out.

I selected a zip file to import the preset package and it appeared to go well, but it never showed up in either the sidebar or in the preset manager. I know the package was okay because all of the XMP files are there when I unzip it. I've selected the setting to show partially compatible presets and restarted Lightroom multiple times. Tried to install them again and got a pop-up stating "Unable to import presets. All items were already imported." I went to the folders where I know presets get installed by default and all my other ones are there, but this one isn't. One of the presets in the package is named Sunset.xmp, so I searched my hard drive to see where Lightroom might have installed it and the only instance of the file that can be located is the one sitting on my desktop. So I'm at a complete loss for what's going on.

 

Is there a config file I should be editing to convince LR that it hasn't really installed these presets or is there a more practical way to resolve this?

TOPICS
Mac, Presets or profiles, Problem or error

Views

120

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jun 25, 2021 Jun 25, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Disregard! The issue has been resolved!

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Community Professional ,
Jun 26, 2021 Jun 26, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Please share what you did to sort out the problem.

 

Regards, Denis: iMac mid-2015, 5K 27”, GPU 2GB, Ram 24GB, HDD 3TB, macOS 11.6, LrC 10.4, Lr 4.4, Ps 22.5,; Camera OM-D E-M1.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines