Welcome Dialog

Welcome to the Community!

We have a brand new look! Take a tour with us and explore the latest updates on Adobe Support Community.


Slow Pasting in Lightroom Classic 10.1.1

Contributor ,
Jan 15, 2021 Jan 15, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Ever since the latest update, pasting settings to a group of photos (say, like 40) is way slower than it used to be. Anyone else?

 

Lightroom Classic version: 10.1.1 [ 202101041610-8c69aa4e ]
License: Creative Cloud
Language setting: en
Operating system: Windows 10 - Home Premium Edition
Version: 10.0.19042
Application architecture: x64
System architecture: x64
Logical processor count: 8
Processor speed: 3.5 GHz
SqLite Version: 3.30.1
Built-in memory: 32701.2 MB
Real memory available to Lightroom: 32701.2 MB
Real memory used by Lightroom: 6181.7 MB (18.9%)
Virtual memory used by Lightroom: 14743.6 MB
GDI objects count: 866
USER objects count: 3188
Process handles count: 2696
Memory cache size: 2621.9MB
Internal Camera Raw version: 13.1 [ 658 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2,AVX,AVX2
Camera Raw virtual memory: 2059MB / 16350MB (12%)
Camera Raw real memory: 2317MB / 32701MB (7%)
System DPI setting: 144 DPI (high DPI mode)
Desktop composition enabled: Yes
Displays: 1) 3840x2160
Input types: Multitouch: Yes, Integrated touch: Yes, Integrated pen: No, External touch: No, External pen: No, Keyboard: No

Graphics Processor Info:
DirectX: NVIDIA GeForce GTX 1070 (27.21.14.6109)

 

Application folder: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic
Library Path: B:\Lightroom Catalogs\Wedding 2020\Wedding 2020-v10.lrcat
Settings Folder: C:\Users\Joel\AppData\Roaming\Adobe\Lightroom

Installed Plugins:
1) PugetBench for Lightroom Classic

Config.lua flags: None

Adapter #1: Vendor : 10de
Device : 1b81
Subsystem : 51733842
Revision : a1
Video Memory : 8088
Adapter #2: Vendor : 1414
Device : 8c
Subsystem : 0
Revision : 0
Video Memory : 0
AudioDeviceIOBlockSize: 1024
AudioDeviceName: Speakers (Boom Audio)
AudioDeviceNumberOfChannels: 2
AudioDeviceSampleRate: 48000
Build: LR5x64
Direct2DEnabled: false

{Thread title edited by Moderator}

TOPICS
Bug, Problem or error, Windows

Views

116

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jan 22, 2021 Jan 22, 2021

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi there,

Sorry to hear about the slow performance of Lightroom. Have you tried turning off the GPU option from Lightroom's preferences? Go to Lightroom > Preferences > Performance tab > Uncheck "Use Graphics Processor" > Restart Lightroom.

 

Also, could you please try optimizing the performance and let us know how it goes? https://helpx.adobe.com/lightroom-classic/kb/optimize-performance-lightroom.html

 

Regards,
Sahil

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines