• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
55

P: (Android 14) Blue or Negative Images

Explorer ,
Nov 12, 2023 Nov 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Hi,  

 

Idon't know if you can help me here but I got a strange behavior. I wanted to try out your Android App (Version 9.0.1) created an account and now everytime I load up a picture it shows totally blue. I can edit it and export it then everything is fine. Same if I try to take a screenshot. In the screenshot all fine. I don't know what's happening.

Is it possible that's a feature of the free version? 

Can you help? 😊

 

Thanks.

Mike

Bug Fixed
TOPICS
Android

Views

6.7K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Explorer , Dec 20, 2023 Dec 20, 2023

Thanks. Now I got the update and the issue is fixed 👍

Votes

Translate

Translate

correct answers 2 Pinned Replies

Adobe Employee , Dec 18, 2023 Dec 18, 2023

Please update to Lightroom Mobile for Android version 9.1.1 as soon as it is available in your App Store (note - it may take a few days to appear). 

Thank you for your patience. 

Status Started

Votes

Translate

Translate
Adobe Employee , Dec 20, 2023 Dec 20, 2023

Customers are reporting fixed in the 9.1.1 Update. 

Status Fixed

Votes

Translate

Translate
replies 126 Replies 126
126 Comments
Explorer ,
Nov 12, 2023 Nov 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

1000024019.jpg

1000024017.jpg

1000024018.jpg

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Nov 12, 2023 Nov 12, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The first picture is when im not active in the app (in this case switching to another one) the other two are when the app is active... I cannot find any reason for it. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Adobe Employee ,
Nov 14, 2023 Nov 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Settings status - adding bug number.

Note: If you are using the Android Beta and you revert to the current public OS version, does the problem remain? 

 

Additionally, the team would like to collect your device's Android OS Build number. Please post it in the comments. 

Rikk Flohr - Customer Advocacy: Adobe Photography Products
Status Investigating

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Nov 14, 2023 Nov 14, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for looking into this behavior, if I can be of any help. Just let me know! 

In addition I just updated my phone to the newer Beta Version: U1B2.230922.013, problem/behavior still exists. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Nov 19, 2023 Nov 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Updated to Android 14 QPR2 Beta 1 AP11.231020.014 

 

Behavior still the same. @Rikk Flohr: Photography Any progress in finding the error or atleast is it reproducible on your devices? Thanks! 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Nov 19, 2023 Nov 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

*environment
Software:Adobe Lightroom Android v9.0.1
Device: Pixel 8 Pro (Android 14 beta QPR2)


*Problem details

When displaying an image in the development module, the image appears to be a negative inversion.

In some cases, the negative image will be displayed normally after a while,
but the same situation will occur when you move on to the next photo.
Also, if you enable HDR editing, the display will not be correct at all.

It is likely that the HDR support is not working properly,

but it is unconfirmed whether similar cases have occurred with other people.

The attached file is a photo of a red beer case (display is broken)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Nov 19, 2023 Nov 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Sorry,Seems to be the same problem as the one already posted.

P: Pictures are mostly blue on Android 9.0.1 (Android 14)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Nov 24, 2023 Nov 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Having the same issue on Android 14 (pixel 8) Lightroom v9.0.1. Started after a phone auto update last night. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
New Here ,
Nov 28, 2023 Nov 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Having the same issue. The issue seems to be caused by the swapping of the red and blue channels while rendering the editing interface. 

Phone: Pixel 8 Pro

Android Version: 14 QPR2 Beta 1.1

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Nov 28, 2023 Nov 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Going back to the current open Android will wipe the phone so that's unfortunately no option to test for me. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Explorer ,
Nov 28, 2023 Nov 28, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Current Build number: AP11.231020.016 (14 QPR2 Beta 1.1)

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 06, 2023 Dec 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I now have a Pixel 8 Pro and when I open an image to edit it, it shows as a negative... please help

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Dec 06, 2023 Dec 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

@email4kate what color profile is applied?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Dec 06, 2023 Dec 06, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have seen many GPU/Native Canvas related issues, sometimes cured by zooming in/out multiple times, sometimes sorted by going into preferences and changing GPU or technology preview settings, quitting and restarting.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Started happening this morning on my Pixel 8 Pro as well. Pictures display blue when opening for editing. They appear normal in the Lightroom gallery, or in the app switcher view.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Video below illustrating the problem. 

 

Lightroom v9.0.1

Android v14 (Dec 2023 update) UQ1A.231205.015

Pixel 8 Pro

 

https://youtube.com/shorts/GMAFL-6HXyI?si=k-mLu5F9_ZHMgEpS

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

No colour profile; I'm just opening the image on my mobile app and it goes straight to 'negative'

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Zooming in and out isn't working; I'm using Lightroom Mobile...any tips?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

You tagged your post as "actions and scripting", which was misleading and confusing as you are not using Photoshop desktop.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Ok  -  but it isn't 'windows', or mac, or ioS, or SDK or web. How do I flag this? This is my first time trying this forum and I just want to fix this. Adobe agents were no help unfortunately.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I don't know, I only use desktop.

 

Perhaps a moderator could move this topic to the appropriate forum so that it could be better addressed by mobile users.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Dec 07, 2023 Dec 07, 2023

Copy link to clipboard

Copied

quote I'm using Lightroom Mobile.
By @email4kate

 

 

I've moved your post from Photoshop to Lightroom.

 

Please show a screenshot and tell us what kind of device you are using.

 

Does it happen with all photos or only those from Google Photos? When did this start?

 

Jane

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 08, 2023 Dec 08, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Jane can I send you a video please? When I take a screenshot, the image
'flicks back' from being a negative. I was speaking to an agent yesterday
who asked for a video but I don't know where to send it and I think it will
help.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Beginner ,
Dec 08, 2023 Dec 08, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I have the exact same issue. Using Pixel 8 Pro. Seems like it is a bug. It was working fine a couple of weeks ago. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community Expert ,
Dec 08, 2023 Dec 08, 2023

Copy link to clipboard

Copied

@email4kate 

 

You can post a video to the forum. In a Reply window, use the Insert Image button (mountain and sun).

 

I'm only the person who moved your post to the LR forum. The folks here are more likely to be able to assist.

Votes

Translate

Translate

Report

Report