Media Encoder Adding Time To Final Video

New Here ,
May 28, 2017 May 28, 2017

Copy link to clipboard

Copied

I have a video that is 1:41 minutes in length. I am exporting it as an MPEG2-DVD file. When it finishes exporting the final video length is 06:26 and it appears that encoder has added additional time to it by adding a black screen at the end. The audio, however, is the original length, 1:41. I cannot figure out why it's doing this or how to fix it. The settings I have for the DVD are the same as I've always had them and have worked great until today. I have had this problem before and managed to fix it but can't remember what I did. And this only seems to happen when exporting as an MPEG formatted video. I have exported this same video has an H264 and don't have any issues. I'm stumped and would love to get to the bottom of this as quickly as possible because a client is waiting for this video. Below is screenshot of my MPEG2-DVD settings and a screengrab of the QT video with the 6:26 time code on the bottom. Also, in Media Encoder my Renderer is set to Mercury Playback Engine Software Only... not sure if that changes anything. And all my apps are up to date. Thank you!

Screen Shot 2017-05-28 at 12.45.35 PM.png

Screen Shot 2017-05-28 at 12.52.01 PM.png

Views

137

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
no replies

Have something to add?

Join the conversation