Highlighted

For export marked image components will be exported for every instance. - Bug?

Community Beginner ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hey There,

When marking a component for export, the components usually are going to be exported once. Only the master component will be exportet, not all eventual instances of it allthough they are all marked for export.
That's really handy because otherwise the assets export folder becomes just a mess.

Unfortunately images which are components and marked for export ar going to be exported in every instance.

So if I have a image component and use it 20 times over different artbords, currently I get 20 exported images if the instances are marked for export.

I am not sure if that is intended or a bug but it is really messing up the assets folder.

Correct answer by Wildcard49 | Community Beginner

Hey Harshika,

this seems to be solved now in the latest Version of XD 30.2.12.3

 

Thanks,
Moritz

Views

46

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more

For export marked image components will be exported for every instance. - Bug?

Community Beginner ,
Jun 26, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hey There,

When marking a component for export, the components usually are going to be exported once. Only the master component will be exportet, not all eventual instances of it allthough they are all marked for export.
That's really handy because otherwise the assets export folder becomes just a mess.

Unfortunately images which are components and marked for export ar going to be exported in every instance.

So if I have a image component and use it 20 times over different artbords, currently I get 20 exported images if the instances are marked for export.

I am not sure if that is intended or a bug but it is really messing up the assets folder.

Correct answer by Wildcard49 | Community Beginner

Hey Harshika,

this seems to be solved now in the latest Version of XD 30.2.12.3

 

Thanks,
Moritz

Views

47

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Jun 26, 2020 0
Adobe Employee ,
Jun 30, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hi there,

 

Thank you for reaching out. I am not quite sure of what you are referrring to. Is it possible for you to create a short video of your workflow capturing the problem so that we can check at our end? Please share the OS and XD version of your machine.

 

We will try our best to help.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jun 30, 2020 0
Community Beginner ,
Jul 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Hey Harshika,

this seems to be solved now in the latest Version of XD 30.2.12.3

 

Thanks,
Moritz

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 01, 2020 0
Adobe Employee ,
Jul 01, 2020

Copy link to clipboard

Copied

Nice to hear that the issue is resolved with the update. Please feel free to reach out to us in the future for any query related to XD. We would be happy to help.

 

Thanks,

Harshika

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community Guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
Reply
Loading...
Jul 01, 2020 0