• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Audio is slowed down after publishing

Community Beginner ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

It was sounding fine, then all of a sudden it now sounds like it was slowed down. I didnt do anything different. I restarted, replaced the audio file, but the same issue happens.

Views

294

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Use 16-bit audio, and not 24 or 32-bit. Also, using 44.1 kHz .wav audio file. They tend to work best on animate. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

thanks, will try that

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I checked my previous settings in Media Encoder and that's what I used. When i preview the sound inside Animate it sounds perfect, after I export to HTML5 it sounds slowed down. But it worked fine yesterday. Works fine when exported to Video.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

if your sound is attached to a timeline, assign its sync property (in the properties panel) to "stream", not "event".

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

It is set to "Stream"

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

that screenshot looks like you're trying to lip sync and doing it incorrectly.  are you trying to lip sync?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The lip sync works fine. It's only this one wav file that is not working when exporting. The other wav files are fine.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The wav files  are all coming from the same master file. I'm just splitting them apart

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Jan 18, 2023 Jan 18, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Third times a charm. I exported it again. But I noticed that there was an extra key frame that also had the audio file. I deleted that and now it works fine. Thanks for helping

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 19, 2023 Jan 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

excellent.  glad you solved the problem.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines