Toolbar Problem in Adobe Animate CC

Community Beginner ,
Feb 21, 2019 Feb 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

toolbar.png

I have Animate CC  (2017.5) and a few days ago I started experiencing problems with the toolbar.

If I click on any of the tabs outlined in red, as soon as I move my mouse down to access the sub-menu, it pops me over to one of the tabs in the green outlined part of the toolbar and opens up its sub-menu.  The only way I can access the sub-menu from the red section is to use my arrow keys.

If I click on any of the tabs in the green outlined section, no problem.

  Thanks in advance for any insight,
       John

Views

473

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Beginner , Feb 22, 2019 Feb 22, 2019
Going to "Workspaces" and clicking on the "Reset Classic" did it.Thanks, Klaus!(And yes, it was only Animate that was doing it)

Likes

Translate

Translate
Advocate ,
Feb 21, 2019 Feb 21, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Hi John

Maybe updating to the latest version 19.1 helps.

Or try switching between different View -> Screen Mode(s).

Or try to change the User Interface in Preferences (Darkest - Dark - Light - Lightest).

Or try to switching between Window -> Workspaces.

These are the things I would try in such a situation. Is Animate the only application where this Menu problem occurs?

Klaus

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Feb 22, 2019 Feb 22, 2019

Copy link to clipboard

Copied

Going to "Workspaces" and clicking on the "Reset Classic" did it.

Thanks, Klaus!

(And yes, it was only Animate that was doing it)

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Apr 28, 2022 Apr 28, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi there, hopefully you able to solve my issue. I have imported a PNG image for use to rigging by ''asset warp tool'' but my tool tab in properties panel isn't active. there is showed just Object, Frame, Doc tabs.

how can i solve this? thanx your helping

 

Yusuf23978312uiff_0-1651142286745.png

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines