• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Problems FrameMaker Custom Ruling and Shading function

New Here ,
Jan 08, 2024 Jan 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I use FrameMaker daily, and at the Custom Ruling and Shading function, I have conflicts, causing a critical error 16014 to appear on screen and then abruptly closing the program.

Does anyone know what causes this, and what you can do about it?

 

Regards, Bert Witsmeer

[PII removed by moderator]

 

Custom Ruling and Shading.pngInternal error 16014.png

Views

87

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 08, 2024 Jan 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Has this just started to happen? Or has it always been going on? Does it happen with any doc or only specific ones? Have you applied all patches to your FM2020 version?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 08, 2024 Jan 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

The latest 2020 version is 16.0.5.1096. Try choosing Help > Updates and see if you can get the latest.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 08, 2024 Jan 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Is this happening every time you use Custom Ruling/Shading?

To test, please try using Custom R/S in a new, blank portrait document.

If that fails, it sounds like resetting prefs would help. See https://techcommtools.com/find-framemaker-preference-folder/

 

If you can use the feature in a blank document, it's either a corruption in the Fm file or in the table itself.

Try converting the table to paragraphs, then converting back into a table. If that doesn't work, try copying all your content into a new document and importing formats as needed.

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Jan 08, 2024 Jan 08, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

If this happens only in a specific file and not in the default template (not yours or your company's, but the FrameMaker default template), you can also do a MIF wash:

Save the file as MIF.

Then save the MIF file back as FM.

This can often remove any conflicts in a file.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines