• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Illustrator unusable because of mysterious slowness in basic actions

New Here ,
Apr 17, 2024 Apr 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Illustrator became suddenly slow in basic actions, like activating an object, then trying to move it. 

I reinstalled the software, which helped for a moment, then back again to slowness.

At the moment the software is unusably slow.

TOPICS
Performance

Views

148

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

Community Expert , Apr 22, 2024 Apr 22, 2024

Please tell us about your computer. THe hardware specifications.

You can Ungroup the generated objects, which will then disconnect them from AI.

But they do also consist of a lot (an awful lot) of paths. ANd of you duplicate that a dozen times in your file, that could be quite a heavy load to handle.

Votes

Translate

Translate
Adobe
Community Expert ,
Apr 17, 2024 Apr 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Are you on a Mac?

Do you have a window manager installed? Magnet, Rectangle or anything like it?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 17, 2024 Apr 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Yes I have a (powerful) Mac, no window managers installed. The point is that I have already drawn my project for weeks without problems, but suddenly simple activating an object lasts for several seconds. I have not changed anything. in the system. I have 4 layers, two of them empty. Not at all complicated design on two layers. Restarting the software does not help. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 17, 2024 Apr 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Do you reboot the system regularly?

Where is the file located? On your harddisk?

Which system is it?

 

Did you change anything on the computer or in the file? Different font perhaps? Did you install fonts?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 18, 2024 Apr 18, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I do reboot every day.

On my harddisk.

Latest.

Did not change anything.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Apr 19, 2024 Apr 19, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Hello @kaitsu12345,

Sorry to hear about your experience. Would you mind trying to run Illustrator under Safe Mode (Windows / macOS) and checking if it helps? Also, try running Illustrator under a different administrator account (Windows / macOS) and sharing your observations.

Looking forward to hearing from you.

 

Thanks,

Anubhav

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 19, 2024 Apr 19, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Mike Gondek's idea of healing Illustrator seems to have some positive effect 🙂

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2024 Apr 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

The problem might be related with artificial intelligence, as all AI-objects react really slowly. The whole file is probably damaged by AI. And as I many times copy the template to create the next scene, the malfunction follows.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 22, 2024 Apr 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Please tell us about your computer. THe hardware specifications.

You can Ungroup the generated objects, which will then disconnect them from AI.

But they do also consist of a lot (an awful lot) of paths. ANd of you duplicate that a dozen times in your file, that could be quite a heavy load to handle.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2024 Apr 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Näyttökuva 2024-04-22 kello 22.15.20.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Apr 22, 2024 Apr 22, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Disconnecting from the AI by Ungrouping was the solution to the problem. Thank You!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Apr 17, 2024 Apr 17, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Is Adobe Cloud updating anything in the background?

 

OOBE RESET MAC  

  1. Quit the Creative Cloud desktop app  (100% you must do this)
  2. The \Users\<user folder>\Library\ is hidden by default for macOS 10.7 and above. Option click on the GO in the mac finder to reveal the Library folder.
  3. /Users/<user folder>/Library/Application Support/Adobe/OOBE
  4. Delete all the files within the OOBE folder, but do not delete the folder itself.

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines