• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

Ever Since I tried Lens Blur, Lightroom Classic is Running Super Slow

Participant ,
Mar 23, 2024 Mar 23, 2024

Copy link to clipboard

Copied

I tried Lens Blur on a few different images, it seems to super bog down my system, so I end up not using it. The weird thing is, even after I unckeck the "apply" box my system still runs super slow.

 

 If i do anything in develop mode I get the spinnig beach ball, or a super long delay time before seeing the results of whatever I'm doing. For example, if I drag my contrast slider down,  I don't see the slider move to the left unill about 6 seconds after I drag the slider down.

 

-This only happens when working on the images where I auditioned Lens Blur (but end up not using it)

 

How do I fix this?

 


My cumputer info:
Chip: Mac M1 Max
Memory: 64 GB
macOS: Sonoma 14.1

TOPICS
macOS

Views

219

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 23, 2024 Mar 23, 2024

Copy link to clipboard

Copied

See if purging the Camera RAW CACHE helps.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 24, 2024 Mar 24, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Thanks for your reply. I have done this, didn't help.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 24, 2024 Mar 24, 2024

Copy link to clipboard

Copied

Please provide a copy of your Lightroom Classic (LrC) 'System Info'. This can be obtained from the LrC Help > System Info menu item as indicated in attached screenshot. 

 

Note that the System Info dialog contains a 'Copy' button, Use this button to make a copy of the info, then paste in to your next forum post.

 

system info location.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Participant ,
Mar 24, 2024 Mar 24, 2024

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi Ian,  thanks for your replay.  See below.....

 

Lightroom Classic version: 13.2 [ 202402141005-bf1aeb84 ]
License: Creative Cloud
Language setting: en-US
Operating system: Mac OS 14
Version: 14.1.0 [23B74]
Application architecture: arm64
Logical processor count: 10
Processor speed: NA
SqLite Version: 3.36.0
Built-in memory: 65,536.0 MB
Dedicated GPU memory used by Lightroom: 5,283.6MB / 49,152.0MB (10%)
Real memory available to Lightroom: 65,536.0 MB
Real memory used by Lightroom: 22,520.2 MB (34.3%)
Virtual memory used by Lightroom: 480,187.9 MB
Memory cache size: 43.5MB
Internal Camera Raw version: 16.2 [ 1763 ]
Maximum thread count used by Camera Raw: 5
Camera Raw SIMD optimization: SSE2
Camera Raw virtual memory: 1624MB / 32767MB (4%)
Camera Raw real memory: 1622MB / 65536MB (2%)

Cache1:
Preview1- RAM:17.0MB, VRAM:0.0MB, IMG_Echo Gang2-topaz-denoise-sharpen.jpg
Preview2- RAM:39.0MB, VRAM:0.0MB, IMG_5683b-topaz-faceai-sharpen.jpg
Preview3- RAM:29.0MB, VRAM:0.0MB, Skater-topaz-faceai-sharpen2.jpg
NT- RAM:85.0MB, VRAM:0.0MB, Combined:85.0MB

Cache2:
final1- RAM:273.0MB, VRAM:0.0MB, IMG_Echo Gang2-topaz-denoise-sharpen.jpg
final2- RAM:243.0MB, VRAM:0.0MB, Skater-topaz-faceai-sharpen2.jpg
final3- RAM:421.0MB, VRAM:0.0MB, Burritoing-topaz-faceai-sharpen.jpg
T- RAM:937.0MB, VRAM:0.0MB, Combined:937.0MB

Cache3:
m:43.5MB, n:83.7MB

U-main: 1,163.0MB

Standard Preview Size: 1920 pixels
Displays: 1) 1920x1080

Graphics Processor Info:
Metal: Apple M1 Max
Init State: GPU for Export supported by default
User Preference: Auto

Application folder: /Applications/Adobe Lightroom Classic
Library Path: /Users/villalobos/Pictures/Lightroom/Lightroom Catalog-v13.lrcat
Settings Folder: /Users/villalobos/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

Installed Plugins:
1) AdobeStock
2) Aperture/iPhoto Importer Plug-in
3) Flickr
4) Nikon Tether Plugin
5) Topaz Photo AI

Config.lua flags: None

 

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines