Lightroom Presets stopped working on different catalogue (macOS)

New Here ,
Jun 30, 2022 Jun 30, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I was editing my photos and then i switched on to another catalouge, when I tried hovering the preset it applied to the small preview but when i clicked on it nothing seems changed on the actual image.

updated my lightroom to latest version, and downgrade to previous version to debug but it doesn't solve any problems

 

 

 

 

{Title edited by Moderator}

TOPICS
macOS

Views

26

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Adobe Employee ,
Jul 01, 2022 Jul 01, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Hi there,

 

Sorry about the trouble with presets in Lightroom Classic. We're here to help.

Could you please share the version of Lightroom (Help > About Lightroom) and the macOS version on your computer?

Did this start happening after an operating system or an application update? 

 If you are working with more than one catalog, you may find that your presets are missing while working on a particular catalog. This can happen if the Store presets with this catalog option are selected in the preferences. To fix this, do the following;

  1. Launch Lightroom Classic.
  2. Open the catalog for which the preset is available.
  3. Go to Edit > Preferences > Presets (Windows) or Lightroom Classic > Preferences > Presets (macOS).
  4.  Deselect Store presets with this catalog.
  5. Click OK
RanjishaSengupta_1-1656705677749.png

 

 

Let us know if this helps.

 

Thanks.

Ranjisha

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines