• Global community
    • Language:
      • Deutsch
      • English
      • Español
      • Français
      • Português
  • 日本語コミュニティ
    Dedicated community for Japanese speakers
  • 한국 커뮤니티
    Dedicated community for Korean speakers
Exit
0

LRC not opening on Macbook Pro

Explorer ,
Mar 19, 2023 Mar 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I moved cats today from one hard drive to another, didn't have any issues. Later I tried to open LRC and it keeps spinning the beach ball. I have tried deleting plist files and rebooting 3 times now. I have alos tried uninstalling LRC and re-installing LRC and same beach ball. I have tried removing hard drives associated with LRC to just open in clean space and still beach ball. Screenshot 2023-03-19 at 7.27.53 PM.png

TOPICS
macOS

Views

1.1K

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines

correct answers 1 Correct answer

LEGEND , Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Their are additional solutions to look at in that link. the one about CACH is just mentioned for most currently is because that one has helped multiple members. have you looked at the other solutions?

 

See:

Troubleshoot unexpected behavior in specific user account | Adobe

 

and

 

Basic troubleshooting steps to fix issues in Lightroom Classic | Adobe

Votes

Translate

Translate
LEGEND ,
Mar 19, 2023 Mar 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Log into the MAC using a different account, typically the ADMIN account. Does LrC behave during this test?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 19, 2023 Mar 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I only have 1 account on this Macbook, I am the admin.  

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 19, 2023 Mar 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I set up an additional account and LRC worked fine to open up. So what does that mean?

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 19, 2023 Mar 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

See:

Troubleshoot unexpected behavior in specific user account | Adobe

 

and

 

Basic troubleshooting steps to fix issues in Lightroom Classic | Adobe

 

 

Note, several MACOS members (2 today) found that fix was in first link, Solution #4 ( Delete account-specific Adobe cache files.)   and specifically involved Library CACHE

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 19, 2023 Mar 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, I tried #4 but could find no Adobe or Lightroom Cache to delete. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 19, 2023 Mar 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

And as for the other solutions in that link?

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 19, 2023 Mar 19, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Are you looking at the User Path:

User.png

 

 

 

or the System:

Not User.png

 

And for the correct user??

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

I don't seem to have library in the same location.

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Screenshot 2023-03-20 at 5.32.09 AM.pngScreenshot 2023-03-20 at 5.35.37 AM.png

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Expert ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

The Users Library is hidden by default. However, you can make it visible and keep it that way by following the steps under

How to Keep the Library Folder Visible

 

in linked tutorial https://www.macrumors.com/how-to/reveal-library-folder-in-macos/

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, I followed this and deleted caches. Rebooted and still not working. UGH!

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 20, 2023 Mar 20, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Their are additional solutions to look at in that link. the one about CACH is just mentioned for most currently is because that one has helped multiple members. have you looked at the other solutions?

 

See:

Troubleshoot unexpected behavior in specific user account | Adobe

 

and

 

Basic troubleshooting steps to fix issues in Lightroom Classic | Adobe

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 21, 2023 Mar 21, 2023

Copy link to clipboard

Copied

Thank you, I did but nothing seems to have worked. Still stuck on the beach ball. 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Mar 22, 2023 Mar 22, 2023

Copy link to clipboard

Copied

After many attempts and searches even setting up a new user and being frustrated having to reload presets and all my settings. I seem to have finally deleted the right thing and LRC now works again in my main user area with all of my needed additional assets. Thank you so much for reaching out to help!

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Mar 24, 2023 Mar 24, 2023

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Update

 

A specific CACHE file may be at fault:

 

Mac: /Users/<username>/Library/Caches/Adobe/Lightroom/metrics.json

Win: C:\Users\<username>\AppData\Local\Adobe\Lightroom\Caches\metrics.json 

 

see : https://www.lightroomqueen.com/community/threads/lrc-cache-causing-crash-metrics-json-but-why.47409/

 

Votes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines