Video Upside down

Community Beginner ,
Jun 29, 2021 Jun 29, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Hallo, after the update to the last version of Lightroom Classic on my Mac Mini with the M1 and the last macOS, I noticed that a lot of video are Upside Down. Almost all the new video but also a lot of old video that were straight in the past. Can someone hel me?

Views

133

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
LEGEND ,
Jul 28, 2021 Jul 28, 2021

Copy link to clipboard

Copied

What version of Lightroom Classic? Is it v10.3?

 

I think, many versions back, this was a bug.

 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 09, 2021 Nov 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

Last version of Lightroom Classic, Last version of OS... On a Mac Mini with M1...

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Explorer ,
Sep 07, 2021 Sep 07, 2021

Copy link to clipboard

Copied

I am having the same problem ever since upgrading from an Intel Mac to a Macbook Air M1. I'm now running Lightroom Classic verison 10.4. I suspect Lightroom isn't reading the camera orientation data correctly, as only videos that I took with my iPhone XS Max in a horizontal orientation with the Lightning port pointed to the left are upside down, even though these were previously rendered as right side up. The videos are properly oriented in Finder and when played on external video players. But otherwise this is really annoying as there is no way to rotate video in Lightroom and it remains upside down when I use Lightroom to publish video to SmugMug. Is there any fix for this? 

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
Community Beginner ,
Nov 09, 2021 Nov 09, 2021

Copy link to clipboard

Copied

have you solved the problem? I still do not.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Nov 13, 2021 Nov 13, 2021

Copy link to clipboard

Copied

same here

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 12, 2022 Jan 12, 2022

Copy link to clipboard

Copied

I'm having the same problem since switching to an M1 machine.  Lightroom Classic 11.1 with MacOS 12.1.

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines
New Here ,
Jan 15, 2022 Jan 15, 2022

Copy link to clipboard

Copied

LATEST

Same Problem here:

Mac Mini M1 (MacOS Monterey 12.0.1 (21A559))

LrC 11.1

Likes

Translate

Translate

Report

Report
Community guidelines
Be kind and respectful, give credit to the original source of content, and search for duplicates before posting. Learn more
community guidelines